Lisää Lähiruokapäivän herkullisia kohteita

Blogit

Kuva: VisitFinland/Elina Manninen

Lähiruokapäivää juhlitaan lauantaina 10.9. Viimeisimmässä artikkelissamme listasimme maukkaita kohteita, jotka osallistuvat Lähiruokapäivään mahtavin tarjouksin ja ohjelmin. Tässä artikkelissa esittelemme 5 kohdetta lisää, joita et halua missata.

Navettavalkea, Tohmajärvi

Navettavalkean luomu emolehmätilalla on Lähiruokapäivänä 10.9. avoimet ovet. Vierailijat pääsevät tutustumaan emolehmiin ja niiden vasikoihin, jotka ovat 4-6 kk ikäisiä. Isäntäväki on kertomassa laitumella emolehmätilan meneillään olevasta vieroituskaudesta, eläimistä sekä tilan luomutuotannosta. Tilalla esitellään myös maatilamatkailu VillaValkean toimintaa. Mukana on asiantuntijoita kertomassa maatilan ilmasto ja ympäristötalkoista.

Lisäksi kävijöitä viihdyttää laidun teatteri/konsertti “Liisan ja Matin matkassa” (Laura Vuorjoki-Elo ja Kai Paavilainen), jossa on kolme lyhyttä esitystä klo 13, 13.30 ja 14. Myytävänä on oman tilan naudanliha burgereita sekä kahvia.

Lue lisää Maatilamatkailu VillaValkean kohdekortista.

Salvian Tila, Luhanka

Salvian tilalta voit ostaa lisäaineetonta ja säilöntäaineetonta omenatäysmehua 3 litran hanapakkauksessa. Tilalta saat lisäksi omenat, herukat sekä marja- ja hedelmätuotteet. Lähiruokapäivänä on tilalla kahvitarjoilu.

Lue lisää Salvian Tilan kohdekortista.

Vihasjärven Kansakoulu ja Café ChefBug, Orivesi

Poikkea Lähiruokapäivänä herkuttelemaan Vihasjärven kansakoulun Café ChefBugiin! Koulun chef on loihtinut silmää ja vatsaa hiveleviä makeita sekä suolaisia leivonnaisia. Kehutun aromikkaan kahvin ohella tarjoillaan oman puutarhan ja lähiluonnon antimista valmistettuja mehuja. Lisäksi voit nautiskella chefin valmistamilla suklaakonvehdeilla.

Lähituotekaupasta voit hankkia tuliaisiksi ja kotiin viemisiksi paikallisia herkkuja kuten leivonnaisia, suklaita, hunajaa ja hilloja sekä taidetta ja kädentaitotöitä. Ihastuttava 15 taiteilijan Luonnon väriloistoa -taidenäyttely on esillä koulurakennuksen kahdessa kerroksessa, navetassa, ulkokellareissa ja puutarhassa.

Katso myös Vihasjärven kansakoulun kohdekortti.

Vuojoen Kartano, Eurajoki

Lähiruokapäivänä Vuojoen Kartanossa pääset nauttimaan lähiruuasta, kuuntelemaan kiehtovia tarinoita kuusikujan rakastavaisista tai tapaamaan itse kartanon haamuja. Kartanolla on paikallisia tuottajia myymässä omia tuotteitaan klo 11-15 välillä. Voit ilmoittautua mukaan myyjäksi kartanon verkkosivuilta. Lisäksi Ravintola Wuojoessa tarjoillaan Lähiruokapäivän lounas klo 11-15 välillä. Menulta löytyy:

  • Vihersalaatti & kartanon kastike
  • Kirkas kaalisalaatti
  • Kurkkumestareiden suolakurkku, pikkelikurpitsa ja punajuuri
  • Valpolan kananmunat
  • Karjalanpaisti & puolukkasurvos
  • Perunamuusi
  • Säräjuurekset
  • Pannukakku, kermavaahto ja Kartanon marjahillo
  • Capri kahvi tai tee

Hinta 20€/hlö, lapset 5-12v. 10€, alle 4v. ilmaiseksi

Katso myös Vuojoen Kartanon kohdekortti.

Wanha Kanala, Loimaa

Wanhan Kanalan pihapiirissä ja sisätiloissa on Lähiruokapäivänä avoimet ovet. Kahvila-ravintolassa tarjoillaan herkullinen kotiruokalounas sekä ihania kotileipomotuotteita kahvin kera. Leipomuksia (myös gluteenittomia) voi ostaa kotiinviemisiksi. Lisäksi myynnissä on tilan ruskeita ja valkoisia kananmunia. Wanhan Kanalan suunnittelemia ja valmistamia gluteeniton leivontaseos -sarjan tuotteita maistatuksessa ja esittelyssä tehdasmyymähinnoin. Lisäksi puodista löytyy monen eri tuottajan tuotteita mm.  kaarnikkamehua,  vuohenmaitosaippuaa, mesiangervovoidetta, gluteenittomia makeisia vaahtokarkeista lakuihin, uniikkia keramiikkaa ja tekstiilitöitä sisustukseen tai lahjaksi.

Katso myös Wanhan Kanalan kohdekortti.

Muistathan käydä katsomassa Lähiruokapäivän hakukoneesta, mitkä yritykset lähelläsi osallistuvat kotimaisen ruoan juhlaan.