Lähiruokapäivänä on lupa herkutella!

Blogit

Kuva: VisitFinland/Elina Manninen

Yksi vuoden parhaista päivistä koittaa taas. Nimittäin Lähiruokapäivä! 10.9. juhlitaan lähiruokaa, maaseudun elämyksellisyyttä sekä paikallisia ruoantuottajia. Tottakai myös matkamaalle.fi-sivuston kohteet pistävät pöytään parastaan. Tässä 6 maukasta poimintaa jäsenistömme tarjonnasta.

Anttilan Tila, Kokemäki

Anttilan tilalla viljellään herneitä, vadelmia, karviaisia, herukoita ja saskatoonia. Tämän lisäksi tilalla työskennellään metsämarjojen, sienien ja muidenkin puutarhamarjojen kanssa. Tilalla tuotetaan marjoista ja omenista erinäisiä jatkojalostettuja tuotteita, kuten mehuja, limonadia, hilloa, kuivattuja tuotteita, pakastemarjoja jne.

Syksyllä tilalla keskitytään omenoiden mehustamiseen perinteisen mehuasema-toiminnan merkeissä. Onko sinulla omenoita joista haluaisit tehdä mehua? Se onnistuu Anttila Tilan mehuasemalla erityisen joustavalla palvelulla. Mehuasema toimii ilman ajanvarausta. Voit viedä omenat aukiolojen puitteissa. Sinulle ilmoitetaan tekstiviestillä kun mehut ovat noudettavissa.

Kurkkaa myös Anttilan Tilan kohdekortti!

Ilolan Maatilamatkailu, Valkeakoski

Ilolan Maatilamatkailun Lähiruokapäivässä on myynnissä lähiruokatuotteita, kuten Ilolan maatilan BlackAngus-naudanlihaa ja karitsanlihaa. Lisäksi Pieni lähipuoti ja Wanha Asema kahvio palvelevat juhlakansaa. Perheen pienimmille Ilolasta löytyy maatilan kotieläimiä ihmeteltäväksi. Ilolassa voivat hurjapäisimmät vierailijat jopa harrastaa Ratsastusjousiammuntaa!

Lue lisää Ilolan Maatilamatkailun kohdekortista.

Katiskanmäen Lähiruokakioski Pikantti, Salo

Katiskanmäen Lähiruokakioski Pikantti on tupaten täynnä kymmenien lähituottajien herkkuja. Iltapäivisin voit poiketa myös teellä tai kahvikupposella. Kioskissa on hyllyt täynnä  terveellisiä hunajatuotteita joka makuun. Pakkasesta löytyvät lihatuotteet ja maukkaat jäätelöt sekä marjat aivan kotinurkilta. Kylmiöstä satokauden tuotteet mm. mansikat ja herneet, hapatetut kasvikset ja kombuchaa vatsan lepyttämiseksi. Mausteet, pussikeitot ja yrttituotteet ovat hieno lisä ruokalistaan. Vuohen ja lehmän juustot herkutteluun. Pieni kirppis-osastokin löytyy pihanurkasta. Puutarhassa voi kurkistella ” puutarhurin” istuttamia kummallisia kasveja. Särkisalon viirinkin voi hankkia kioskilta.

Kiinnostuitko? Katso myös Katiskanmäen kohdekortti.

Koskenkorvan Trahteeri, Ilmajoki

Koskenkorvan Trahteerissa on Lähiruokapäivänä ohjelmaa hyvästä ruoasta nautiskelijoille klo 11-15 välillä. Sadonkorjuulounas tarjoillaan notkuvasta Trahteeripöydästä klo 11 ja 13. Menu hintatietoineen julkaistaan lähipäivinä ja ruokailuun on ennakkoilmoittautuminen. Trahteerin kahvila palvelee itse tehdyillä suolaisilla ja makeilla herkuilla. Terassin baarissa on hyvä huuhtoa alas herkut. Terassilta löydät oluet, siiderit, lonkerot ja monet muut laadukkaat paikallisjuomat. Lisäksi myymälästä löytyy runsaasti tarjouksia, alennuksella myydään mm. mukaan ostettavat alle 5-prosenttiset juomat, loput jätskit ja osa matkamuistoista.

Psst… Jos olet maanviljelijä, lähituottaja, kotipuutarhuri, säilyketehtailija, mehuntekijä tai jotain sen suuntaista, voit mennä myymään tuotteitasi Trahteeriin. Pihapiirissä on tilaa, eikä myyntipaikka maksa mitään. Voit ilmoittaa itsesi mukaan Trahteerin sivuilla.

Lue lisää Koskenkorvan Trahteerin kohdekortista.

Leipyölin tila, Salo

Leipyölin tilalla on Lähiruokapäivänä myynnissä Ylämaankarjan lihaa sekä tuoretta leipää. Tarjolla on nälkäisimmille myös lihakeittoa tilan oman karjan lihasta.

Lue lisää Leipyölin tilan kohdekortista.

Mäkelän Lomatuvat, Ruovesi

Mäkelän Tilalla on lypsylehmiä sekä eri ikäisiä vasikoita, joita voi käydä myös rapsuttelemassa. Tilalla myydään pakastettua ternimaitoa 0,75 litran rasioissa, joten pakkaathan mukaan kylmälaukun mukaan ostettaville ternimaidoille. Lähiruokapäivänä Mäkelän Tilalla paistetaan muurinpohjalettuja ja keitellään kahvia asiakkaille. Tilalle on kutsuttu myös paikallisia myymään tuotteitaan, käsitöitä ja leivonnaisia. Päivän aikana on myös mahdollisuus tutustua tilan toimintaan sekä vuokramökkeihin, kokoussaunakin on lämpimänä päivän aikana. Luvassa on lisäksi saunajoogaa klo 13 ja 15. Tila juhlistaa samalla 41 vuotista yritystoimintaansa!

Kurkkaa myös Mäkelän Tilan kohdekortti.

Jäitkö kaipaamaan lisää kohteita, joissa pistää suut makeaksi Lähiruokapäivänä? Ei hätää, lisää on tulossa! Sillä välin voit käydä katsomassa Lähiruokapäivän hakukoneesta, mitkä yritykset lähelläsi osallistuvat kotimaisen ruoan juhlaan.