Lähde viettämää joululomaa iki-ihanaan Itä-Suomeen

Artikkelit

Saarilan maatilamatkailu, Polvijärvi: Rauhaisaa mökkeilyä

Saarila on maatilamatkailuyritys Pohjois – Karjalassa. Tilan pellot ja eläimet ovat olleet luomuviljelyssä jo pitkään. Eläimet laiduntavat pihapiirissä perinnebiotooppi- ja luonnonhoitoalueilla. Tilalle on rakennettu kosteikoita tukemaan luonnonmonimuotoisuutta. Meiltä on vuokrattavana neljä mökkiä, joiden välissä on luonnonmetsiköt. Mökeillä on omat laiturit ja oma rantaviiva. Kaikki pihapiirin rakennukset ovat vanhoja, perinteisiä. Pihan yhteydessä  kotieläimet asustavat omissa tiloissaan tai laitumilla. Saarilan vanhassa kivinavetassa on joulutunnelmaa. Eläimiä voi käydä katsomassa ja ihastelemassa koko loman ajan.

Meillä on vielä kaksi mökkiä vapaana jouluna:

Haninranta:  60m2, johon mahtuu 4 + 2 vierasta. Mökistä löytyy oleskelutila, kaksi makuuhuonetta, keittiö, wc ja puusauna sekä paljon muuta.

Mäntyranta: 80m2 mökki, johon mahtuu 8 + 2 . Mökistä löytyy takka, grillikatos, oma soutuvene ja laituri. Alakerrassa on oleskelutila, keittiö, makuuhuone ja sauna. Yläkerrasta löytyy makuutilat kuudelle.

Lisäksi joulun välipäivinä löytyy vapaata.

Meillä voit retkeillä läheisille laavuille, lumikenkäillä, hiihtää, vierailla läheisessä lintutornissa tai vain ottaa rennosti.

Yhteystiedot: saarila@saarila.com tai +358 13 638 695

Majatalo Puukarin pysäkki, Valtimo: Ekologinen B&B majoitus

Laadukkaista luomuraaka-aineista perinteiseen karjalaiseen tyyliin valmistettua ruokaa ja viihtyisää majoitusta Valtimolla, Pohjois-Karjalassa. Anita ja Heikki Ovaskainen rakensivat majatalon luomutilansa yhteyteen vuosina 1990-1991 Paalajanvaaran rinnepellolle. Nykyäänkin toiminnan johtolankana toimii ekologisuus, kestävä kehitys, karjalaisuus ja luonto.  Majatalon arvomaailma pohjautuu luonnon kunnioitukselle, joten Majatalon ympäristövaikutukset ovat tarkkaan mietitty ja ympäröivän luonnon kuormittaminen pyritty minimoimaan. Ekologisuus näkyy arjessa pieninä tekoina, kuten ekologisten pesuaineiden käytössä, kompostoinnissa ja jätteiden kierrätyksessä.

Tutustu verkkokursseihimme tästä tai tutustu tarjontaamme tästä

Tule meille viettämään joulua tunnelmalliseen bed & breakfast majoitukseen

B&B yhdelle 68-78 €/hlö/vrk

B&B kahdelle 108 € -122 €/hlö/vrk

Tai majoitu tunnelmalliseen Pihapirttiin, Pirtti on kahdelle138 € /vrk ja mahdollisuus lisävuoteeseen 26 eur/hlö. Mahdollisuus on 4 lisävuoteeseen. Tai vuokraa Pihapirtin perhehinta 156 €/vrk/2 aikuista ja 2 lasta (0-12v.)

Opastettuja retkiä Murtovaaran talomuseoon ja omatoimiretkiä kahteen upeaan kansallispuistoon,  Tiilikkaan ja Hiidenporttiin. Tutustumisen arvoisia ovat myös naapurikylä Rasimäki ja sen historia sekä Studio Korpinoita 15 minuutin ajomatkan päässä majatalolta. Harrastusmahdollisuuksia  on talvella monia. Meillä voi hiihtää tai laskea pulkkamäkeä. Latujakin löytyy vaihtelevin pituuksin.

Yhteystiedot: majatalo@puukarinpysakki.fi tai +358 50 344 3842

Image may contain: food

Kolin Annila B&B, Ahmovaara: Tunnelmallinen maalaistalo

Annila sijaitsee lähellä Kolin kansallispuistoa rauhallisessa maalaisympäristössä. Pihapiirissä on vanha hirsitalo, jossa voi majoittua ympäri vuoden. Runsas ja maukas aamiainen tarjoillaan isossa tuvassa, joka on asiakkaiden käytössä myös muuhun oleskeluun. Lisäksi vieraat voivat nauttia luonnon äänistä ja vehreydestä kalustetulla kuistilla tai patiolla.Pihapiiristä pääsee talvisin suoraan pihasta avatuille hiihtoladuille. Asiakkaat ovat antaneet kiitosta Annilan kodikkuudesta, hyvästä ruuasta ja ystävällisestä palvelusta.

Majoitus

Annilan hirsitalossa voit majoittua mukavasti isossa 2-4 hengen kamarissa tai kahdessa kahden hengen huoneessa. Lisäksi käytössäsi on iso tupa, jossa voit nauttia runsaan ja maukkaan aamiaisen tai oleskella muuten vain. Koko piha-alueella on maksuton WiFi. Sisätiloista löytyy suihku, wc ja sauna.

Ruokailu ja muut palvelut

Majoituspalveluiden lisäksi meillä valmistuu tilauksesta myös muita aterioita. Käytämme aitoja luonnontuotteita, kuten kuhaa, muikkua ja hirvenlihaa.  Soita tai laita viestiä, niin valmistamme toiveittesi mukaisen aterian.

Pihapiirin perinteinen  savusauna tarjoaa lempeät löylyt 2-5 hengelle kerrallaan. Savusauna lämpiää tilauksesta erillistä maksua vastaan, varaathan saunan jo edellisenä päivänä. Voit tilata myös puulämmitteisen sisäsaunan.

Tilauksesta järjestän myös ruokailu- ja kahvitilaisuuksia pienryhmille (max. 30 hlö) sekä erilaisia ruokakursseja.

Yhteystiedot: sirkkaanni@gmail.com tai +358 50 512 44 78

CreativeKaiku Ky, :Kulttuuripalveluita etänä

CreativeKaiku Ky on eteläkarjalainen yritys, joka tuottaa monipuolisesti kulttuuri-, tapahtuma- ja ohjelmapalveluja eri tilanteisiin. Tuotteissamme yhdistetään luovasti perinteitä ja nykyaikaa, luontoa ja kulttuuria. Meiltä voi tilata ohjelmaa ja seikkailuja lapsille, aikuisille ja yrityksille sekä yhteisöille, monimuotoisia tapahtumia kaiken ikäisille tai vaikkapa ohjausta oman tapahtuman järjestämiseen. Tuotamme myös kunnallisia kulttuuripalveluita.

Tule ja seuraa joulukalenteriamme Facebookissa

Nature Saimaan luontoretkillä ja –seikkailuissa pääset tutustumaan mystiseenkin metsään, kauniiseen järviluontoon, soiden elämään… kuulet tarinoita menneistä ajoista, luonnon ihmeistä ja nykypäivästä ja saat opastusta luonnossa liikkumiseen.  Pelkästään kotipaikkakunnallamme Ruokolahdella on Saimaan rannan lisäksi yli 500 järveä ja lampea, korpea sekä koskematonta suota ja luontoa, joten retkeilymahdollisuuksia on yllin kyllin!

Luontoa löytyy myös läheltä, joten aina ei ole tarvis vaeltaa kauimmaiseen korpeen tutustuakseen luonnon

Tutustu Saimaan luonto tarjontaan tästä

Muista ottaa seurantaan Facebook -sivumme tästä

Yhteystiedot: info@creativekaiku.fi tai +358 50 5901 583

No photo description available.

Hugon huvilat, Miettilä: Helppoa mökkeilyä

Meidän ihanat mökit sijaitsevat Rautjärven kunnassa, Miettilän kylässä. Ne ovat lyhyen kävelymatkan päästä toisistaan rauhallisella paikalla, eikä naapurimökeille ole näköyhteyttä.  Päivittäistavarakauppa on Rautjärven asemanseudulla n. 5 km etäisyydellä. Kysy meiltä lisää lähiseudun ravintola- ja nähtävyyssuosituksia!

Meillä on vielä vapaata uutena vuotena!

Mökki Hugo (8 vuodepaikkaa)

Hugo mökki on kotoisa ja valoisa hirsimökki. Mökissä on kolme makuuhuonetta, joista yksi on parvella. Mökissä on toimiva ja hyvin varusteltu keittiö ja mukava, valoisa tupa. Kaksi sisävessaa, sauna ja iso terassi järvinäköalalla. Matala hiekkaranta, laituri ja puulämmitteinen rantasauna.

Mökki Hilda (12 vuodepaikkaa)

Hilda mökki on kaksiosainen hirsimökki: saman katon alla onavara mökki ja iso sauna takkahuoneineen. Mökin puolella on tilava tupa ja hyvin varusteltu avokeittiö, kaksi makuuhuonetta (parivuoteet) ja iso parvi, jossa on majoitustilaa neljälle hengelle; saunan parvella majoittuu vielä 2-3 henkeä (parivuode & yhden hengen vuode). Kaksi sisävessaa. Hildan isolta terassilta on hyvä järvinäkymä Rautjärvelle. Käytössä on myös iso kaasugrilli. Omassa rannassa on puulämmitteinen rantasauna ja laituri.

Tutustumaan ja varaamaan mökki tästä linkistä

Yhteystiedot:  heikki.penttila@live.com tai +358  400 504 788

Maatilamatkailu Tuhannen tarinan talo, Kannuskoski: Kaikki tarvitsemasi

Maatilamatkailu Tuhannen Tarinan Talo sijaitsee Saimaan matkailualueella, Kouvolan ja Lappeenrannan välissä Kannuskosken kylässä. Täällä on mahdollista viettää rento loma luonnon keskellä. Paikan päällä valmistettua, lähellä tuotettua ruokaa ja saunan ihanat löylyt. Maatilamatkailu Tuhannen Tarinan Talon loma sopii heille, jotka haluavat lomallaan nauttia rauhasta ja puhtaasta ilmasta, ulkoilla metsässä patikoiden tai lumikenkäillen, saunoa, syödä paikallista ruokaa ja ehkä osallistua tilan eläinten hoitoon.

Puolihoito lomaan sisältyy majoitus, aamiainen ja päivällinen.  Lapset 4-13 vuotiaat puoleen hintaan. 0-3-vuotiaat 10 €/vrk jos nauttii talon eväitä. Loman hintaan sisältyy majoitus kahden hengen huoneessa tai perhehuoneessa liinavaatteineen ja pyyhkeineen ja puolihoito (aamiainen ja päivällinen.)

Majoittautuminen tapahtuu päätalossa taikka Navetan Vintin viihtyisissä tiloissa. Yhteiskäytössä on täysin varusteltu keittiö sekä grillipaikka omien eväiden laittoa varten. Tilalla on kotieläimiä, joita pääsee hoitamaan ja rapsuttelemaan. Talvella perinteiset hiihtoladut sekä lapsille ja lapsenmielisille sopiva tarinapolku lähtevät  talon pihapiiristä ja lumikenkiä, pulkkia ja liukureita, sekä pilkkionkia saa lainaksi.

Puolihoidon voi vaihtaa myös hemmottelevaan täyshoitoon. 

Tutustu tarjontaan tästä

Lisäki meiltä löytyy  aittapuoti, huonemajoitusta, erilaisia saunatiloja ja paljon muuta. Meihin voi olla myös yhteydessä liittyen leirikouluihin, työ- ja hyvinvointiohjelmaan tai kokous-ja juhlatiloihin liittyen.

Yhteystiedot: +358 500 410 275 tai tuhannentarinantalo@tuhannentarinantalo.com

Image may contain: 1 person, horse, tree, outdoor and nature