Lähde turvallisen pääsiäisen viettoon maaseudulle

Artikkelit

Kuva: Farm Escape

Pääsiäinen lähenee, joten tässä vinkit turvallisiin pääsiäiskohteisiin omalla porukalla. Varaa oma mökki, huonemajoitus tai vaikka savusauna pääsiäiseksi. Artikkelista löydät vinkkejä yrityksistä ympäri Suomea, ja lisää löydät kätevästi matkailupalveluhakumme kautta. Ihanaa ja turvallista pääsiäistä jokaiselle!

Iloranta, Hauho

Ilorannan pääsiäinen on pääsiäisherkkuja, perheen yhteistä aikaa ja luonnon rauhaa, pääsiäismunien metsästystä unohtamatta! Pääsiäiskokot kuuluvat pääsiäisen perinteisiin, niin myös Ilorannassa. Ilorannan pääsiäispaketit järjestetään 1.-5.4.2021 ja niihin sisältyy majoitus, aamiainen, lounas ja päivällinen sekä pääsiäisen ohjelmat.  Ruokailut toteutetaan porrastetusti siten, että jokaisella on hyvin tilaa syödä turvavälein. Ruokailut joko noutopöydästä, noutopöydästä annostellen tai majoituksiin toimitettuina, riippuen rajoituksista. Ohjelmat riippuu keliolosuhteista, mutta jos talviset kelit jatkuvat, tarjolla on luistelua, hiihtoa ja pilkintää. Metsäretket, tikkupullan ja lättyjen paistot, nuotiokahvit, saunominen ja uiminen ovat säistä riippumattomia.

Pääsiäinen alkaa torstain päivällisellä ja jatkuu aina maanantain lounaalle asti.

4 vuorokautta

  • Omenatarhassa, mökeissä ja isossa aitassa 460 € / aikuinen
  • Vessallisissa ja suihkullisissa huoneissa 380 €/aikuinen
  • Muissa huoneissa 320 € / aikuinen

3 vuorokautta

  • Omenatarhassa, mökeissä ja isossa aitassa 375 € / aikuinen
  • Vessallisissa ja suihkullisissa huoneissa 300 €/aikuinen
  • Muissa huoneissa 255 € / aikuinen

Lisätietoja ja varauslinkit löydät tästä, tai voit ottaa suoraan yhteyttä Ilorantaan sähköpostitse samu@iloranta.fi tai puhelimella 040-5131139.

   

Maatilamatkailu Kumpunen, Petäjävesi

Maatilamatkailu Kumpunen tarjoaa mökki- ja huonemajoitusta kauniissa maaseutumaisemissa. Kolme lomamökkiä on käytössä ympäri vuoden tarjoten majoituksen 20:lle hengelle Kirrinjärven rantamaisemissa. Mökit tarjoavat mahdollisuuden omatoimiseen lomailuun. Jokainen mökki on omalla rauhallisella tontilla, johon kuuluu muun muassa uimaranta, laituri ja grillipaikka. Mökkien varustukseen kuuluu sähkölämmitys, kylmä ja lämmin vesi, sisä-wc, sauna, pesuhuone suihkulla, täysin varusteltu keittiö, tv ja radio. Viihtyisiin hirsimökkeihin on myös lemmikit sallittuja vieraita. Mökkimajoituksen lisäksi Uusi-Kirrissä ja päärakennus Vanha-Kirrissä on kahden- ja neljän hengen huoneita saatavilla.

Lisää majoitusvaihtoehtoihin pääset tutustumaan tästä, josta löydät myös majoitusvaihtoehtojen varauslinkit.

   

Farm Escape, Tornio

Farm Escape eli maatilapakopeli on kiva päiväaktiviteetti omalla ryhmällä pääsiäiseen vapaille. Farm Escape tarjoaa aitoja maalaiselämyksiä ja jännittäviä mysteereitä maaseudulla, oikeiden eläinten kanssa. Tiimisi lukitaan suljettuun tilaan ja teillä on 60 minuuttia aikaa selvittää tienne ulos erilaisia pulmia ratkomalla. Tiimin tulee tehdä yhteistyötä ratkomalla arvoituksia, pulmia ja mysteerejä. Peli pelataan hevostallissa, jossa pelikavereina on oikeita eläimiä – pupuja, kanoja, kukko, ankkoja, vuohia, viiriäisiä, kyyhkyjä ja hevosia. Pelin edetessä ja lukkojen auetessa pelaajat saavat karsinoiden ovia auki ja karsinoista vapautuu kilttejä pieniä eläimiä kuten pupuja, kanoja ja ankkoja.

Pakohuonepelit sopivat kaikille ja mysteeristä riippuen myös lapsiperheille. Peleissä ei tarvita fyysistä voimaa vaan ainoastaan havainnointikykyä, luovaa ajattelua ja tiimityötaitoja. Pelinjärjestäjä valvoo teitä kameran avulla ja halutessanne voitte pyytää vihjeitä avuksi ongelmanratkaisuun.  Tunti kuluu nopeasti – ehdittekö ulos ajoissa?

Farm Escapen palveluista ja pakopelistä voi lukea lisää tästä, ja varauksen omalle ryhmällesi pääset tekemään suoraan tämän linkin kautta.

 

Isokenkäisten klubi, Kuusamo

Isokenkäisten klubi tarjoaa erämaan huolenpitoa. Klubi tarjoaa erilaisia ohjelmia, puhdasta lähiruokaa ja hiljaista majoitusta eri muodoissa.

Mökeissä on kaikki mukavuudet. Mökeistä löytyy sähkösauna ja pesuhuone, tupakeittiö, kaksi wc:tä, astiapesukone ja paljon muita kodin pienkoneita kuten mikro ja hiustenkuivaaja. Lisäksi mökissä on ihana tunnelmallinen takka ja televisio. Pesäkolosta löytyy lisäksi oma laituri ja rantasauna. Suopursu mökki on 10 henkilön mökki, Varsta kuuden henkilön, ja Pesäkolo puolestaan 12 hengen paikka.

AuroraHutit sijaitsevat Heikinjärvellä. Talvella Hutit ovat järven jäällä, josta avautuu upea talven ihmemaa sekä pohjoinen taivas tähtineen ja onnekkaat saavat ihailla myös revontulia. Huteissa on parivuode, ruokakellari, keittomahdollisuus ja tietenkin Wifi-yhteys sekä tunnelmavalaistus. Aurorahut on myös hyvin ekologinen. Lämmitys on säädettävissä sään mukaan uusiutuvalla biodieselillä, ja käyttösähkö tuotetaan aurinko- ja biopolttokennoista. Hintaan sisältyy aamupala ja saunan käyttö.

Erilaisten majoitustyylien lisäksi Isokenkäisten klubi tarjoaa paljon erilaisia ohjelmapalveluja, kuten savusaunan, kotakokkausta, huskyhikingkia ja lumikenkäretkiä sekä paljon muuta. Tutustu lisää täältä, ja varaa oma majoituksesi. Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse laittamalla viestiä osoitteeseen info@ikk.fi tai numeroon +358 400 972 260.

Sammallahden mökit, Saarijärvi

Sammallahden mökit sijaitsevat Saarijärven kaupungin Kalmarin kylässä Iso-Löytänäjärven rannalla. Tilavat ja hyvin varustellut mökit sijaitsevat Jyväskylä-Kokkola –valtatien läheisyydessä, maaseudun rauhassa. Maasto on mäkistä, järvien pilkkomaa vehreää metsämaisemaa.

Sammallehto, Mäntymäki & Sammallahti ovat persoonallisia ja kotoisia mökkejä. Mökkeihin mahtuu 6-10 henkeä. Jokaisessa mökissä on oma sauna, takka ja kuivauskaappi sekä terassi. Mökit ovat hyvin varusteltuja, ja niistä löytyy kaikki mukavuudet ja vähän enemmän. Kuten koneellinen ilmanvaihto ja keskuspölynimuri.

Tutustu lisää täältä, ja tee varaus. Tai ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen jukka@sammallahdenmokit.fi tai numeroon +358 400 967 731.

Lomaleivon mökkiloma, Kivisuo

Lomaleivon mökkiloma vuokraa viihtyisiä viiden tähden mökkejä.  Mökkejä on kolme:  Kaisla, Kielo ja Kissankello, joita vuokrataan ympäri vuoden. Kaikista kolmesta mökistä löytyy myös aina lämmin ulkoporeallas. Lomaleivon mökkiloma sijaitsee Leivonmäen kansallispuiston keskellä. Lisäksi tilalla on lampaita ja pieni myymälä, jossa on myynnissä muun muassa lankoja.

Mikäli pelkkä lämmitetty palju ja mökin kauneus eivät riitä, luonnon lisäksi vuokramökkien lähiympäristössä on paljon tekemistä niin pienemmille kuin isommillekin kävijöille. Lähialueelta löytyy muun muassa välinevuokrausta. Voit vuokrata fatbiken, liukulumikengät tai potkukelkan.

Mökkivieraatovat tervetulleita piipahtamaan tilalla loman yhteydessä. Omistajat kertovat  mielellään tilan toiminnasta, tuotteista ja tietenkin lampaista. Lampaiden ja varsinkin karitsoiden silittely on monille ennenkokematon elämys.

Tutustu meihin lisää täältä, ja ota yhteyttä