Lähde kesäpäivän viettoon hevostallille

Artikkelit

Artikkelikuva: Kylämäen Hevostila

Hevoshullut huomio! Kesä on parasta aikaa lähteä maalle luomaan muistoja hevosaktiviteettien parissa. Olemme listanneet maakunnittain hevostalleja, joissa voit ratsastaa, hoitaa hevosia ja paljon muuta. Ei muuta kuin ratsaille!

Uusimaa

Hevoslaakson talli

Pohjois-Vihdissä sijaitseva täydenpalvelun ratsastuskoulu Hevoslaakson talli on tunnelmallinen kohde kesäpäivien viettoon. Ratsastuskoulu Hevoslaakson ihanat ponit ja hevoset odottavat mukavia ratsastajia, isoja ja pieniä. Hevoslaakson talli järjestää mm. istuntakouluja, ponikouluja, eläkeläisryhmätunteja ja muita eritysryhmätunteja. Ratsastajille järjestetään myös leirejä sekä kilpailuja, joihin voi osallistua omalla hevosella tai Hevoslaakson tallin hevosilla.

Lue lisää Hevoslaakson tallin kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit myös ottaa yhteyttä puhelimitse +358 505620100 tai sähköpostitse hevoslaaksontalli@gmail.com.

Varsinais-Suomi

Kanniston Kotieläintila

Kanniston Kotieläintila sijaitsee luonnon helmassa Loimaalla Alastaron taajaman lähellä. Kanniston Kotieläintilalla eletään perinteen mukaan nykyajassa kestävää kehitystä toteuttaen. Aidolla vanhalla maatilalla on kaksisataa eläintä. Kanniston Kotieläintilalta löytyy monenrotuisia hevosia ja poneja. Tilalla voit ratsastaa tai lähteä vaikkapa kärryajelulle nautiskelemaan maaseudun rauhasta läheistesi kanssa.

Lue lisää Kanniston Kotieläintilan kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse +358 50 4100 201 tai sähköpostitse info@kannistontila.fi.

Kylämäen Hevostila

Kylämäen hevostila sijaitsee Marttilassa, keskellä kauneinta Varsinais-Suomea puhtaan luonnon äärellä, maaseudun rauhassa. Tila tarjoaa maatilamatkailua ympäri vuoden Suomenhevosten seurassa. Hevostallin monipuolisten Suomenhevosten kanssa pääset osallistumaan niin ratsastustunneille, maastovaelluksille, kuin myös kärry- ja rekiajeluille. Tilan ympäristöstä löytyy erinomaiset ratsastusreitistöt, jotka tarjoavat upeita luontoelämyksiä. Voit valita muutaman tunnin maastoratsastuksen tai pidemmänkin vaellusratsastuksen. Eripituiset reitit sijaitsevat lähimaastoissa ja tarjoavat jokaisen makuun jotakin; luonnonrauhaa, mutta myös menevää matkantekoa.

Lue lisää Kylämäen Hevostilan kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse +358 444845800 tai sähköpostitse info@unki.fi.

Pirkanmaa

Ilolan Maatilamatkailu

Valkeakoskella Ilolassa pääset pitämään hauskaa hevosten parissa! Tilalta löytyy suomenhevosia ja poneja. Talutuksia ja ratsastustunteja on varattavissa aamu- ja ilta-ajoille joka päivä. Myös ratsastusleirejä järjestetään säännöllisesti.  Käytössä on valaistu kenttä este/kouluaitakalustoineen sekä runsaasti maastoreittejä. Lisäksi kentän vierestä löytyy valoisa, kaunis puuverhoiltu maneesi. Este-, koulu- ja maastotuntien lisäksi Ilolassa järjestetään hevosajelua tilauksesta. Saatavilla on myös ratsujousiammunta tunteja ja kursseja. Hevostallilta löytyy myös selkäännousuramppi, joka sopii myös pyörätuoliasiakkaille. Ellei mahdollinen avustaja ole mukana erityis ja terapiatunneilla, on asiasta sovittava ennakkoon.

Lue lisää Ilolan Maatilamatkailun kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse +358 405 968 027 tai sähköpostitse info@ilolanmaatila.fi.

Luomajärven Hevoskievari

Luomajärven maalaismaisemat Ikaalisissa tarjoavat puitteet täydelliseen rentoutumiseen hevosten parissa. Luomajärven Hevoskievari tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja hevosten parissa; ratsastusretkiä ja -tunteja, hevosajeluita ja erilaisia ratsastuslomapaketteja. Hevostallin ovelta avautuvat maan mahtavimmat maastot, ja läheltä löytyvät myös unohtumattomat Hämeenkankaat. Polkuja riittää loputtomiin ja metsäteitä vauhdikkaaseen laukkaamiseen.

Lue lisää Luomajärven Hevoskievarin kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse +358 500 231 855 tai sähköpostitse relax@hevoskievari.fi.

Kymenlaakso

Aholafarm

Haminan Kitulassa sijaitseva Aholafarm tarjoaa vieraillensa monipuolisia ja myös hieman perinteisestä maatilamatkailusta poikkeavia aktiviteettimahdollisuuksia. Aholafarmilla pääset hevos- ja poniajeluille; nauti perinteisestä maalaistunnelmasta istahtamalla suomenhevosen vetämiin puisiin kärryihin, tai koe poniajelutuksen tuomaa iloa. Tunne tuuli kasvoillasi, nuuhki luonnon tuoksuja, kuuntele kavioiden kopsetta ja nauti lintujen laulusta!

Lue lisää Aholafarmin kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse +358 500466971 tai sähköpostitse tuula.ahola@aholafarm.fi.

Etelä-Karjala

Maatilamatkailu Tuhannen Tarinan Talo

Maatilamatkailu Tuhannen Tarinan Talo sijaitsee Saimaan matkailualueella, Kouvolan ja Lappeenrannan välissä Kannuskosken kylässä. Upeaan lähiluontoon pääset tekemään retkiä ratsastaen. Tuhannen Tarinan Talossa on tarjolla ohjattua ratsastusta maaston lisäksi myös kentällä.

Lue lisää Maatilamatkailu Tuhannen Tarinan Talon kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse +358 505303471 tai sähköpostitse tuhannentarinantalo@tuhannentarinantalo.com.

Keski-Suomi

Purola Farm

Purola Farm sijaitsee Saarijärvellä, Katajajärven rannalla, keskellä kauneinta maalaismaisemaa Keski-Suomessa. Hyvin koulutetuilla islanninhevosilla pääset osallistumaan askellaji- tai istuntatunnille, maastoretkille tai vaikkapa leireilemään useammaksi päiväksi! Lisäksi Purola Farm järjestää sosiaalipedagogista toimintaa, jossa opetellaan hevosten avulla vuorovaikutustaitoja sekä tunteiden tunnistamista ja käsittelyä. Syrjäytyneille ja syrjäytymisvaarassa oleville sopiva toiminta keskittyy kokemuksellisuuteen, elämyksellisyyteen ja yhteisöllisyyteen.

Lue lisää Purola Farmin kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse +358 40 5121 432 tai sähköpostitse pipsa@purolafarm.fi.

Lisää hevostalleja löydät matkailupalveluhausta. Ei muuta kun kesän retkiä suunnittelemaan!