Lähde hiihtolomalle Länsi-Suomeen!

Kuva: Valkeisen loma

Länsi-Suomesta löytyy paljon mielenkiintoisia maaseutumatkailukohteita, joissa nauttia talven riemuista ja hiihtolomasta. Tässä artikkelissa esitellään muutama Länsi-Suomen helmi aina Satakunnan Merikarviasta Kalajoelle asti, mutta lisää yrityksiin ja heidän tarjoamiinsa palveluihin voi tutustua matkailupalveluhaussamme.

Koivuniemen Herran Farmi, Merikarvia

Koivuniemen Herran farmi tarjoaa lapsille, koululaisille sekä heidän perheilleen ja kouluilleen toiminnallisen maaseutukokemuksen, jossa voi tutustua talonpoikaiseen suomalaisuuteen leppoisasti ja mielenkiintoisesti eläen mukana maalaisuutta.  Lasten maatilalla pääsee tapaamaan maatilan perinteisiä kotieläimiä ja vähän erikoisempiakin eläinystäviä, ja sieltä löytyy monipuolisisia aktiviteetteja ja koettavaa kaiken ikäisille,  lapsista aikuisiin.

Hiihtolomaviikoilla 8 ja 9 järjestetään talvilomapaketteja, joihin sisältyy majoitus, puolihoito, ohjattu vierailu eläin- ja hevostilalla (omilla autoilla) sekä muita aktiviteetteja. Talvilomapaketit on suunnattu erityisesti lapsiperheille.  Kolmen päivän ohjelmaan kuuluu muun muassa saunomista, makkaranpaistoa, eläintenhoitoa, metsäretkiä, yhteisiä ruokahetkiä, sepän kanssa taonnan kokeilua, sekä mahdollisesti muita talviaktiviteetteja kuten lumikenkäilyä tai potkukelkkailua. Aikataulussa on myös tilaa omatoiminnalliselle tekemiselle, kuten luontoretkelle eväiden kera. Lisämaksusta on myös mahdollista osallistua ratsastustunnille, varata perhevuoro saunaan tai saada lisäruokailut tulo- ja lähtöpäivälle.

Hinnat sekä yksityiskohtaisemman aikataulun ja ohjelman talvipaketeista löydät Koivuniemen Herran farmin kotisivuilta. Lisätiedustelut ja varaukset voit tehdä sähköpostitse info@koivuniemenherra.fi tai soittamalla 040-5338057.

     

Loma-Raiso, Karvia

Loma-Raiso on viihtyisä maaseutumatkailukohde Karviassa, Pohjois-Satakunnassa, Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuiston läheisyydessä. Loma-Raiso tarjoaa 18 majoituspaikkaa, tilausravintolan, juhla- ja kokoustilat jopa 100 henkilölle sekä Korsusaunan ja erilaisia aktiviteetteja.

Hiihtolomalle sopii erityisen hyvin Loma-Raison ”Aseeton metsästysretki”, mikä on elämyksellinen opastettu talviajan valokuvaus- ja havainnointiretki Kauhaneva-Pohjankankaan kiehtovaan kansallispuistoon. Paketti sisältää majoituksen aamiaisella ja opastetun retken tunnelmallisesti illan hämärässä upeaan kansallispuistoon.
Retki aloitetaan kokoustilassamme oppaan perehdytyksellä, jonka jälkeen siirrytään kansallispuistoon retken aloitusta varten. Retki kuljetaan elänten jälkiä valokuvaten, jäljittäen ja havainnoiden asiantuntevan oppaan ohjeistuksella. Retki huipentuu maittavaan ”saaliiseen”, joka valmistetaan ja nautitaan tunnelmallisesti yhdessä tähtitaivaan alla. Tämän jälkeen siirrytään takaisin Loma-Raisoon retken antimien purkua varten. Illan päätteeksi on mahdollisuus rentoutua Korsusaunassa ja vaikka pulahtaa virkistävälle avantouinnille. Hinta: alk. 139 €/henkilö (min. ryhmäkoko 6 henkilöä).
Lisätietoa metsäpaketista ja majoituksesta Loma-Raison kotisivuilta, varaukset sähköpostitse lomaraiso@hotmail.com tai puhelimitse 040 568 2768.
      

Valkeisen loma, Ähtäri

Maaseudun kodikasta rauhaa, turvallinen pihapiiri, lapsille tekemistä, rapsutettavia eläinystäviä, saunan lempeitä löylyjä, makoisia unia, eläinpuistokierros Ähtäri Zoossa, vierailu poropuistossa tai ihan vain olemista. Poropuistossa koet aitoa Lapin tunnelmaa ja pihapiiristä löytyy paljon maaseudun eläinystäviä, kuten koiria, kissoja, kaneja, lampaita sekä Mimi-poni ja Trainmaker-hevonen. Poroja on aitauksissa yhdeksän ja niitä pääsee taputtelemaan, syöttämään ja valokuvaamaan poropuistovierailulla tai ostamalla jäkäläpussin.

Talvilomatarjouksena nyt -10% majoituksesta koodilla TALVI21, kun varaat vähintään 2 vrk majoituksesi ajalle 18.2.-21.3.2021 kotisivujen kautta. Majoitusvaihtoehtoina on vanhan ajan tyyliä huokuvat huoneistot, viihtyisät mökit sekä uudet hotellihuoneet. Esimerkiksi Aurinkorinteen maalaishotellista löytyy kymmenen huonetta, kuusi perhehuonetta ja neljä pienempää kahden hengen huonetta. Perinteisen hiihtoladut lähtevät terassilta ja pihan eläimet ovat ihan pienen kirmaisun päässä. Lisäksi on mahdollisuus esimerkiksi grillata makkaraa laavuretkellä, hikoilla läskipyöräreiteillä, kisailla pulkkamäessä tai ihailla maisemia näköalatornista. Ähtäri Zoo on ainoastaan 10 min ajomatkan päässä. Tilausravintola Tallin Vintti tarjoaa maukkaat ja käsintehdyt annokset vieraille.

Poropuistovierailun lisäksi on mahdollisuus esimerkiksi poroajeluun, talvilomatarjouksena 35€/aikuinen ja 15€/lapsi. Poroajelu järjestetään n. 700 m radalla, jonka jälkeen porojen ruokkimista aitauksessa sekä valokuvaamista. Isäntä kertoo poroista ja poronhoidosta. Ajelun jälkeen nautitaan nokipannukahvia ja kahvileipää sesongin mukaan laavulla tulen äärellä. Vierailun päätteeksi kokeillaan suopunginheittoa. Poroajelusta saa muistoksi poroajokortin. Hinta sisältää myös jäkäläpussin.

Lisätietoja majoitusvaihtoehdoista ja varaus tästä linkistä. Yhteystiedot: 050 5666843/Altti,
050 5336045/Auni ja sähköposti: valkeisenloma@valkeisenloma.com.

       

Maatilamatkailu Ilomäki, Seinäjoki

Maatilamatkailu Ilomäki tarjoaa vierailleen majoitusta, aitoja elämyksiä, maatilan arkea ja lakeuksien rauhaa ympärivuotisesti Etelä-Pohjanmaalla, Peräseinäjoen kylässä Seinäjoella. Vierailu Ilomäellä tuo mieleen nostalgisia muistoja maalta, ehkä omasta mummolasta: heinän tuoksua, kotieläinten silittelyä ja yhteisiä hetkiä perheen kesken. Monet vanhemmat haluavat välittää näitä lämminhenkisiä kokemuksia myös omille lapsilleen. Yhtälailla Ilomäen ovat ottaneet omakseen maaseudun tunnelmaa arvostavat työmatkalaiset.

Ilomäeltä löytyy monenmoista puuhaa talvipäiviin, ja onkin loistava kohde hiihtolomalle. Iloisen talvipäivän mahdollistaa muun muassa metsälaavu makkaranpaistoon, vipukelkkailu ja lumikenkäily. Myös perinteisiä talvilajeja pääse harrastamaan hiihtoladulla, luistelulammella ja pulkkamäessä. Ilomäen eläinystävät ulkoilevat mielellään vierailijoiden kanssa, ja ottavat rapsutuksia vastaan niin lapsilta kuin aikuisiltakin.
Laadukkaista mökeistä löytyy runsaasti lisätietoja ja kuvia Ilomäen kotisivuilta, josta voi myös nähdä saatavuustiedot ja tehdä varauksen. Tiedusteluja voi tehdä myös sähköpostitse info@maatilamatkailuilomaki.fi
tai puhelimitse 0407023922.
     

Tapion tupa, Kalajoki

Tapion Tupa on rakennettu vanhoja arvoja kunnioittaen, viihtyisäksi ja samalla nykyaikaiseksi, valtatie 8 varrelle ja Kalajoen Hiekkasärkkien monipuoliselle matkailualueelle. Majoitusvalikoimasta löytyy jokaiselle jotakin. A`la carte menun herkuilla saat vatsasi kylläiseksi, jonka jälkeen kahvilassa nautit herkulliset itse leivotut munkit, possut ja pullat. Myymälästä hankit kotiin viemisiksi paikalliset tuotteet ja aidot käsityöt, keramiikasta matkamuistoihin ja elintarvikkeisiin.

Hiihtolomaksi Tapion tupa tarjoaa laadukasta majoitusta ja ruokailua koko perheelle talvisen meriluonnon keskellä. Tapion tupaa ympäröivä luonto tarjoaa paljon mahdollisuuksia talvisiin seikkailuihin ja retkiin, esimerkiksi makkaranpaistoa kodalla, läskipyöräilyä ja pulkkailua. Lisäksi Kalajoen latuverkosto huippukunnossa ja hiihtämään pääsee suoraan pihapiiristä.
Kaikkiin majoitusvaihtoehtoihin pääsee tutustumaan Tapion tuvan kotisivuilla. Varauksia voi tehdä kotisivujen kautta, numerosta 08 466 622 tai sähköpostilla tapiontupa@tapiontupa.com.