Kylämäen hevostila – hevoshullun unelmakohde

Reissun viides kohde lämmitti kyllä taas eläinrakkaiden matkaajien mieltä ja sydäntä. Kylämäen hevostila sijaitsee Marttilassa, keskellä kauneinta Varsinais-Suomea, puhtaan luonnon äärellä ja maaseudun rauhassa. Hevostila tarjoaa maatila- ja hevosmatkailua ympäri vuoden suomenhevosten seurassa, ja tilalla onkin kesäisin jopa 100 hevosta! Tilalle on helppo ajaa joka suunnasta, esimerkiksi Turusta ajomatka on ainoastaan puoli tuntia, kun taas Tampereelta ja Helsingistä noin puolessatoista tunnissa on jo perillä. Kylämäen hevostila tarjoaa ratsastuskoulu- ja hevospalveluita, majoitusta, juhla- ja kokoustiloja sekä saunan ja paljun.

Ratsastus

Kylämäellä järjestetään viikoittain ratsastustunteja ja maastoratsastusta kaiken tasoisille ratsastajille, ja ratsuina toimii luotettavat ja kiltit suomenhevoset. Ratsastustunnit pidetään pienryhmissä ja kelin mukaan joko kentällä tai uudessa maneesissa, osaavien ratsastusopettajien ohjauksessa. Maastoratsastukseen löytyy monipuoliset ja kauniit ratsastusreitistöt, ja siinä yhdistyy hevostelu unohtumattomaan luontoelämykseen metsän keskellä ja peltojen varrella. Muutaman tunnin maastoratsastuksen lisäksi tarjolla on pitempiä vaellusratsastuksia.  Pitempi hevosvaellus voi olla kaksipäiväinen, jolloin yöpyminen tapahtuu tilan luhtiaitassa 2 hengen huoneissa. Jokaiselle voidaan räätälöidään oma elämyksellinen hevosmatka. Lisäksi hevostilalla järjestetään erilaisia leirejä ja kursseja, kuten lasten kesäleirejä, ratsastusjousiammuntaa, istuntakursseja ja soturipäiviä.

   

Hyvin pian saapumisestamme päästiin mekin suomenhevosten selkään ja maastoon! Noin tunnin reitti oli mielekäs molemmille, vaikka lähtötaso oli hyvin erilainen: toinen meistä on harrastanut ratsastusta kohta 20 vuotta ja toinen oli toista kertaa elämässään hevosen selässä! Silti molemmilla oli tosi hauska ja turvallinen olo lempeiden jättiläisten selässä.

Matkailu ja majoitus

Kylämäen hevostila tarjoaa palveluita niin yksityis- kuin yritysasiakkaillekin, ja jokaiselle löytyy jotakin – vierailulla on mahdollisuus olla todella aktiivinen tai nauttia hiljaisuudesta ja maaseudun rauhasta. Korkealla Kylämäellä sijaitsee moderni luhtiaitta, jonka kahdesta kerroksesta avautuvat näkymät hevostilan yli. Luhtiaitassa on kahdeksan viihtyisää kahden hengen huonetta, joista jokaisessa on lisävuodemahdollisuus. Yöpymisen hintaan kuuluu aina kattava aamiainen hevostilan tilausravintola Unkissa. Yksittäisten huonevarausten lisäksi luhtiaitta on mahdollista varata kokonaan isomman seurueen käyttöön esimerkiksi häiden tai kokouksen yhteydessä.

 

Kylämäen hevostila on myös erinomainen tukikohta ja yöpymispaikka retkeillessä Marttilan korven eräreitistöllä. Eräreitistön kaksi lähtöpaikkaa ovat molemmat muutaman minuutin ajomatkan päässä Kylämäestä ja tarvittaessa kokki pakkaa patikkaretkelle maistuvat eväät mukaan. Marttilan korvessa pääsee tutustumaan upeisiin lähes koskemattomiin maastotyyppeihin ja kulkemaan pitkospuilla. Alueella on myös erilaisia museoita ja vapaa-ajan aktiviteettejä vaativaankin makuun.

Kokoukset ja juhlat

Juhla- ja kokouspalvelut ovat Kylämäen ydinosaamista. Tilalla voi viettää muun muassa kokoukset, tyhypäivät ja erilaiset perhejuhlat. Kokoustiloja löytyy eri kokoisiin tilaisuuksiin ja tilan oman keittiön tarjoilut kruunaavat tilaisuuden. Hevostilan sydän, ravintola Unki, on vanhasta asuinrakennuksesta täydellisesti remontoitu juhla- ja kokoustila, johon mahtuu isompikin porukka. Pienempiä kokouksia voi järjestää mutterisaunan yläkerrassa olevassa hyvinvarustellussa kokoustilassa, johon mahtuu noin 20 henkilöä. Kokouspaketteihin saa yhdistettyä maittavan ruokailun, kahvittelun ja maatilamatkailun. Lisäksi kokousteluun voi lisätä illanvieton rentoutumisen, saunomisen ja paljuilun merkeissä. Kylämäellä pääsee saunomaan Suomen ainoaan mutterisaunaan, mikä itsessään on jo todella siistiä! Hevosaktiviteetit pystyy tietenkin lisäämään tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Vai miltä kuulostaisi esimerkiksi saapua omiin juhliin hevoskärryillä?

   

Matkailun ja ratsastuksen lisäksi Kylämäki tarjoaa hevospalveluita, kuten kesälaidunpaikkoja ja siittolapalveluita. Tilalta voi myös ostaa Kylämäen omia tammanmaitotuotteita, kuten voiteita ja saippuoita. Pääsimme kuulemaan Elina Kylämäeltä kuinka hän pääsee tekemään joka päivä unelmatyötään hevosen parissa, ja rakkaus hevosia ja heidän hyvinvointiaan kohtaan paistoi kauas. Maastoratsastuksen lisäksi pääsimme tutustumaan Elinan kanssa varsalaitumeen ja nuoriin oripoikiin. Niin kuin aiemmin sanottu, hevoshullun unelmakohde, mutta myös monipuolinen kohde erilaisille porukoille! Kylämäen hevostilaan pääset tutustumaan lisää heidän yrityskortistaan ja omilta verkkosivuiltaan.