Kotimaan matkoja suunnitellaan nyt enemmän kuin vuosiin –  Matkailu maaseudulla kiinnostaa

Artikkelit

100 syytä matkailla Suomessa -kampanjan teettämän kyselyn mukaan jopa 75 % suomalaisista aikoo lomailla tulevana kesänä kotimaassa. Erityisesti luontokohteet, mökkilomat, patikointi, retkeily, pyöräily sekä vesistöön ja hyvinvointiin liittyvät aktiviteetit ovat suomalaisten suosiossa. Maaseutumatkailuyritykset odottavat innolla alkavaa matkailusesonkia.

Maaseutumatkailu ja Matkamaalle.fi mukana kotimaanmatkailun suurimmassa yhteiskampanjassa

Matkamaalle.fi on ollut mukana 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjassa vuodesta 2019 lähtien. Matkamaalle.fi tuo esille Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry:n jäsenyritysten monipuolisia matkailupalveluja.

Kesä on kotimaan ja maaseutumatkailun kulta-aikaa. Maaseudun matkailuyrityksissä on valmistauduttu kesään positiivisissa tunnelmissa. Lämmin toukokuu on saanut suomalaisten ajatukset siirtymään kohti kesää, ja maaseutukohteet ovat suosittuja erityisesti perhejuhlien viettopaikkoina.

Maaseutumatkailuyrittäjät odottavat innolla asiakkaitaan ja alkavaa matkailukesää

Maaseudun matkailukohteissa kesän valmistelut ovat jo loppusuoralla.

”Eläimet on siirretty tallista pihattoon, lampailta on kuorittu talviturkit, kukkapenkit on kuopsutettu, yrtit laitettu kasvamaan, padel-kenttä on puhallettu puhtaaksi ja vesitrampoliini hinattu keskelle järvenselkää”, mainitsee matkailuyrittäjä Niina Sydänmaanlakka muutamia esimerkkejä Maatilamatkailu Tuhannen Tarinan Talosta.

”Kesäkausi on Tuhannen Tarinan Talossa erilaisten leirien, perhelomien ja -juhlien aikaa. Kalenteri on täyttynyt tasaisesti pitkin kevättä”, kertoo Sydänmaanlakka.

Lisätietoja kampanjasta: 100 syytä matkailla kotimaassa.