Koe pakohuonepeli maaseudun tapaan

Artikkelit

Pakohuonepelit ovat riemukas tapa viettää aikaa kavereiden, perheen tai vaikka työporukan kanssa. Ne ovatkin saavuttaneet suuren suosion viime vuosien aikana. Pakohuonepelissä pelaajilla on tietty määrä aikaa työskennellä tiiminä selvittääkseen arvoitukset ja pulmat, jotka heille on annettu. Tyypillisimmin tehtävien ratkaisemisen perimmäisenä päämääränä on päästä ulos huoneesta ennen ajan loppumista.

Nyt voit kokea pakohuonepelin jännityksen myös maaseudun raikkaassa ulkoilmassa. Listasimme muutamia kohteita, jotka järjestävät vierailijoillensa elämyksellisiä pakohuonepelejä maaseudun tapaan.

Farm Escape – Pakopeli maaseudun tapaan

Farm Escape pakopelifarmeja on kaksi, Torniossa ja Forssassa. Farm Escape eli maatilapakopeli tarjoaa aitoja maalaiselämyksiä ja jännittäviä mysteereitä maaseudulla, oikeiden eläinten kanssa. Pelaajat lukitaan suureen talliin ja heillä on 60 minuuttia aikaa selvittää tiensä ulos erilaisia pulmia ratkomalla. Tiimin tulee tehdä yhteistyötä ratkomalla arvoituksia, pulmia ja mysteerejä.

Peli pelataan hevostallissa, jossa pelikavereina on oikeita eläimiä. Pelin edetessä ja lukkojen auetessa pelaajat saavat karsinoiden ovia auki ja karsinoista vapautuu kilttejä pieniä eläimiä kuten pupuja, kanoja ja ankkoja.

Pakohuonepelit sopivat kaikille ja mysteeristä riippuen myös lapsiperheille. Peleissä ei tarvita fyysistä voimaa vaan ainoastaan havainnointikykyä, luovaa ajattelua ja tiimityötaitoja. Pelinjärjestäjä valvoo pelaajia kameran avulla ja halutessaan pelaajat voivat  pyytää vihjeitä avuksi ongelmanratkaisuun. Tunti kuluu nopeasti – ehdittekö ulos ajoissa?

Allergisille tai yliherkkyysoireista kärsiville maatilaympäristö voi aiheuttaa oireita, joten ole yhteydessä järjestäjiin, jos osallistumismahdollisuutesi mietityttää. Järjestäjä voi kertoa maatilaympäristöstä sekä tilalla olevista eläimistä tarkemmin. Tilasta pääsee myös pois milloin tahansa.

Lue lisää Farm Escapen kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse numeroon +358504136469 tai sähköpostitse liisa.koivisto@farmescape.fi.

Pitojen Helmi & Helmen Pirtti – Talvisodan rikos ja rakkaus

Pietilän tilan luhtiaitta toimi niin ruokavarastona kuin sotavankien majapaikkana. Vangit Nikolai, Konsta, ja Simeon näkivät ja kokivat kaikenlaista, myös sellaista, mikä ei kestäisi päivän valoa.. Talon renki Alpo oli perso ruualle ja hiipi usein salaa aittaan herkuttelemaan. Eräänä yönä vangit heräsivät hirveään ryminään ja huomasivat maassa kuolleena makaavan Alpon. Paikalle ilmestyivät järkyttyneinä vankeja siunannut piispa Kustaa, talon ankara isäntä Kalle sekä kuvan kaunis emäntä Katariina. Oliko rengin kuolema onnettomuus vai murhasiko joku Alpon?

Astu sisään talvisodan aikaan uniikin pakopelin myötä, tähän samaiseen aittaan joissa vankeja todella pidettiin vuosina 1939-1940, ja jossa talon renki koki kamalan kohtalonsa. Uskallatko sinä lähteä selvittämään mitä Alpolle tapahtui ja miksi?

Oulussa sijaitsevassa Pitojen Helmessä & Helmen Pirtissä koet uniikin pakopelielämyksen, joka perustuu tositapahtumiin. Peli sopii koko perheen aktiviteetiksi, ja peliä ovat pelanneet +8 vuotiaat aikuisten läsnäollessa. Pelin jälkeen onnistuvat tarjoilut paikan päällä tai take awaynä! Kysäise henkilökunnalta lisää. Peliin myydään myös lisäaikaa +15min/20e. 
Myös Smartum -setelit toimivat maksuna.

Lue lisää Pitojen Helmen & Helmen Pirtin kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse numeroon +358440384650 tai sähköpostitse elina.pietila@pitojenhelmi.fi.

Pitojen helmi

Ilolan maatilamatkailu – Country escape Ilola

Eletään vuotta 1951. Matkaseurueenne on saapunut junalla Metsäkansan asemalle ja seuraava junanne lähtee tunnin kuluttua. Hyödynnätte odotusajan tutustumalla pihapiiriin ja maatilan eläimiin. Rapsuttaessanne lampaita maatilan omistaja saapuu luoksenne ja pyytää teiltä palvelusta. Tilan suuren ylpeydenaiheen Suomenhevosen Auliksen arvokas ratsastuspalkinto on kadonnut. Kysymys kuuluukin, missä palkinto on ja kuka on varkauden takana? Varas pyrkii todennäköisesti samaan junaan kanssanne, sillä kyseinen juna on päivän viimeinen mahdollisuus päästä pois Metsäkansan asemalta. Juna lähtee tunnin kuluttua, ehdittekö selvittämään mysteerin ennen sitä?

Country Escape on maatilalle sijoittuva pakopeli, jossa tavoitteena on pulmia ja arvoituksia ratkaisemalla selvittää varastetun palkinnon sijainti sekä varkaan henkilöllisyys. Tämä maatilapakopeli koostuu päättelytehtävistä sekä toiminnallisista tehtävistä, jotka johdattelevat pelaajat varkaan sekä varastetun palkinnon jäljille. Peli soveltuu lapsiperheille sekä pakopeliharrastusta aloitteleville henkilöille.

Nature Escape on erikoistunut pakopelien suunnitteluun ja toteutukseen jo vuodesta 2018. Country Escape on luontopakopelin ja pakohuoneen hybridi-malli, jossa pakopeli pelataan suljetussa ulkotilassa. Ensimmäinen Country Escape on toteutettu vanhaan navettaan. Projekti toteutettiin yhteistyössä Haaga-Helian liikunnanohjaajaopiskelijoiden kanssa.

Lue lisää Ilolan maatilamatkailun kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse numeroon +358 45 205 4263 tai sähköpostitse info@naturescape.fi.

Innostuitko? Kerää oma tiimisi ja koe pakohuonepeli maaseudun tapaan jo tänä kesänä!

Artikkelikuva: Farm Escape Tornio