Kinosten keskelle Lappiin joulunaikaa viettämään

Artikkelikuva: Korvalan Keskikievari

Mikä olisikaan maagisempi paikka viettää joulunaikaa kuin Lappi? Tässä muutama vinkki Lapin seudun yrityksistä, jotka varmasti ovat vierailun arvoisia. Tutustu lisää kohteisiin matkailupalveluhaussa.

Autto Porotilamajoitus, Raattama

 

Jos vaellus tai laskettelu Pallas-Ylläs-Ounas tuntureilla kuulostaa mahtavalta idealta, niin Porotilamajotukselta kannattaa varata saunallista tukikohtaa alkaen 60e/vrk . Luonnonrauhassa Pallas-Yllästunturin kansallispuiston reunalla sijaitsee Auton Porotilamajoituksen paritalomökit, joihin mahtuu mukavasti majoittumaan 4 henkilöä, tarvittaessa jopa 6-7.  Mökkien lisäksi tarjolla on huonemajoitusta kurssikeskuksessa. Auton Porotilamajoitukselta saa myös ravitsemispalveluja, poronlihaa sekä HandMade in Raattama -käsitöitä.  Pihalta löytyy grillikota vieraiden vapaaseen käyttöön. Talviaktiviteetteja on tarjolla lumikenkäilystä revontuliretkiin, lue lisää täältä.

Lue lisää ja varaa majoituksesi Porotilamajoitus Auton verkkosivuilta tai laita viestiä osoitteeseen  porotilamajoitus@gmail.com.

Farm Escape, Tornio

 

Farm Escape on maatilapakopelejä järjestävä yritys Torniossa, ja tänä jouluna järjestetään joulupakopeli nimeltään Taivaan tulet! Tule ratkaisemaan jouluinen mysteeri ystävän, perheen, työporukan tai vaikka harrastusporukan kanssa Tornion maaseudulle eläintilalle. Pelin kesto on 1h ja peli sopii 2-10 hengen ryhmille. Kaikenikäiset pelaajat ovat tervetulleita vauvasta vaariin  Tehtävänä on ratkaista pulmia ja päästä ulos tallista tunnissa. Pelin aikana avataan lukkoja ja vapautetaan pieniä suloisia eläimiä, kuten pupuja, ankkoja ja kanoja vapaaksi talliin. Vapautuminen on eläinten päivän kohokohta ja pelaajistakin on ihana nähdä eläinten riemu! Pakopeli pelataan tallissa sisätiloissa, eli pelin voi pelata säällä kuin säällä. Joka vuosi on uuden joulupakopelin vuoro ja se on monen paikallisen jouluperinne. Oletko sinä pelannut koskaan joulupakopeliä?
Lue lisää ja varaa pakopeli netistä https://farmescape.fi/pakohuone-tornio/
Tervetuloa pakopelifarmille eläimelliseen ja jouluiseen seikkailuun! ❤

Arctic Adventure Wolf Trail, Rovaniemi

Tai miltä kuulostaisi jouluinen huskysafari kauniissa lumisessa maisemassa? Arctic Adventure Wolf Trail järjestää pienryhmäajeluja pienessä kylässä Vanttauskoskella, 55 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta. Yrityksen on perustanut ranskalainen perhe, joka asuu koirien kanssa metsän sydämessä ja nauttii vapaudesta ja Lapin kauniista luonnosta. Olet tervetullut viettämään talvista päivää koiratilalle, tutkimaan Lapin luontoa, sen upeita maisemia sekä sen tuomaa vapauden tunnetta, järviä ja metsiä, paikan rauhallisuutta ja autenttisuutta. Tutustu lisää verkkosivuilla.

Korvalan keskikievari, Rovaniemi

Korvalan keskikievarissa ei tekeminen lopu kesken. Tule nauttimaan erilaisista aktiviteeteistä kuten husky-ajeluista, moottorikelkkasafareista tai lumikenkäilystä. Vietä unohtumaton loma tai joulu revontulien alla, lumisessa maisemassa. Majoituksista löytyy monia mukavuuksia ja varusteita eri tarpeisiin. Myös lemmikit ovat tervetulleita. Majoituksen läheisyydestä löytyy kaiken kattava ravintola. Aamiainen tarjoillaan buffet-tyyliseen,  tapaan. Lounaalla pääsee nauttimaan tutuista, ja ehkä jopa vähän tuntemattomista suomalaisista herkuista, kahvin kanssa. Päivällinen on iso ja riittoisa, pitäen sisällään alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan. Lue lisää aktiviteeteista ja muista Korvalan keskikievarin verkkosivuilta.

Saijan Lomakartano, Taivalkoski

Matkailuyritys Saijan Lomakartano sijaitsee Taivalkoskella, Jokijärven rannalla. Saija on peräpohjalainen, rauhallinen maalaiskartano. Pihapiiriä reunustavat hirsirakennukset sekä mieleenpainuva maisema Jokijärven selälle. Pihapiirissä on 20 kodikasta 1-4 hengen huoneistoa. Jokaisessa huoneistossa on kahden hengen makuuhuone, olohuone, oma sauna ja WC/kylpyhuone. Halutessasi voit valita majoituksen täysihoidolla tai puolihoidolla, jolloin pääset nauttimaan Saijan herkullisesta ja laadukkaasta kotiruoasta.

Saijalta löytyy myös erilaisia hauskoja aktiviteetteja: Huskysafarit, fatbiket, lumikenkäilyt ja hiihdon alkeikurssit onnistuvat helposti. Lisäksi on mahdollisuus osallistua moniin omatoimisiin aktivitteetteihin. Tutustu lisää tästä.

Ei siis muuta kuin talviselle seikkailulle Lappiin!