Kesälaitumille landelle — löydä maaseudun helmet

Artikkelit

Kuva:

Kesä on alkanut upeissa keleissä. Ihanaa! Jos kesäsuunnitelmia vielä puuttuu, tai tarvitset inspiraatiota ja uusia elämyksiä —tässä muutamia meidän uniikkeja kohteita, joissa vierailua et unohda. Nämä kohteet, ja monet muut löydät meidän matkailupalveluhaustamme.

Ps: Olethan osallistunut jo meidän Kesäkisaan Facebookissa? Palkintona 1000 euron matkalahjakortti! Kurkkaa kisa ja kisaohjeet tästä.

Visatupa, Sodankylä — tunnelmallinen hostelli maitotilalla

Visatupa on uniikki hostelli ja maatila Lapissa. Talon emäntä valmistaa herkullisia aterioita päivittäin suomalaiseen ja lappilaiseen tyyliin. Visatuvassa on myös mahdollista kokeilla erilaisia aktiviteetteja, kuten erilaisia pelejä, pyöräilyä, soutelua ja kalastusta. Lisäksi napapiiri on aivan Visatuvan tuntumassa. Majoitus tapahtuu kolmessa erillisessä rakennuksessa maatilan pihapiirissä. Losotuvan hostellirakennuksessa on viihtyisiä ja siistejä huoneita, ja itsepalvelukeittiö sekä iso oleskelutila. Lisäksi Visatuvalta löytyy Tupala-huoneistoja neljä kappaletta, jotka pitävät sisällään sähkösaunan, minikeittiön ja muut mukavuudet.

Lue lisää Visatuvan yrityskortista tai yrityksen verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse numeroon +358 405 494 946 tai sähköpostitse osoitteeseen visatupa@visatupa.fi

Ropola, Rautalampi — kokeile vadelman itsepoimintaa

Rakkaudesta marjoihin – ruokaan – mehiläisiin – luontoon ja kalaan. Toimitamme alkoi vuonna 1978 mansikkatilana. Vähitellen mansikka on jäänyt pois ja tilalle on tullut vadelmaa -punaista ja keltaista. Nykyään tilalla omat  mehiläispesät vadelman pölyttäjiksi ja homeentorjuntaan. Ravintolatoiminta pääasiassa tilausravintolatoimintaa ja isojen juhlapyhien aikaan.

Keltaista vadelmaa on myös itsepoimien, rasioita on olemassa, tulee poiminta helppoa löytyy niihin.

Omista marjoista valmistetaan myös Mesitorpan Hilloja, Keltainen vadelma + tyrni ja perinteinen punainen vadelmahillo. Joten sen kun ostoksille.

Lue lisää Ropolan kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Tai ota yhteyttä puhelinnumeroon +358 40 506 7999 tai sähköpostitse osoitteeseen juhani.heikkinen@ropola.fi. Voit olla myös yhteydessä yhteydenottolomakkeella.

Hyvän haltijan puutarha, Nousiainen — erilaiset lastensynttärit

Hyvän Haltijan puutarha tarjoaa puutarhanhoito – ja suunnittelupalveluita Turun seutukunnan alueella. Myös erikoispuunkaato onnistuu. Yritys viljelee mustaherukkaa, jota voi ostaa satokaudella suoramyyntinä tilalta Nousiaisista tai REKO -rinkien kautta.

Haluaisitko erilaiset lastensynttärit? Kiva ja mieleenpainuva ohjelma luontoteemaisesti syntyy metsäkylvyn ja ulkoleikkien yhdistelmästä. Teema suunnitellaan päivänsankarille ja ympäristöön sekä vuodenaikaan sopivaksi… ja metsäkylpyhetken kesto ikäluokka huomioon ottaen. Yhdessä voidaan ideoida myös sopivaa lisäohjelmaa, tarjottavia ja paikkaa, mikäli toteutus ei ole kotinurkissa. Myös yhteiskuljetus onnistuu sovittaessa.

Lue lisää Hyvän haltijan puutarhan kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit olla myös yhteydessä puhelimitse numeroon tai sähköpostitse osoitteeseen

Ketarsalmen kievari, Taivassalo — rentouttava venematka

Ketarsalmen Kievari sijaitsee Saariston Rengastien varrella. Se on ainoa paikka laatuaan Varsinais-Suomessa.

Veneretki Hylkilänranta-Kaitainen
Matka alkaa Hylkilänrannasta tai Ihattulasta noin klo 10. Retkeellä kierretään Hakkenpää Iniön aukon pohjoislaidan kautta ja Leikluodon sivuitse kaitaisiin, jossa odottaa lämmitetty sauna ja virvokkeita.
Kaitaisissa ollaan noin klo 13. Retken kesto on noin kolme tuntia. Huonolla kelillä retkeä ei tapahdu.

Lue lisää Ketarsalmen kievarin kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Tai ota yhteyttä puhelimitse numeroon +358 500 485 865 tai sähköpostitse osoitteeseen info@ketarsalmenkievari.fi.

Saarilan maatilamatkailu, Polvijärvi — luontoa kunnioittavaa lomailua

Saarilan maatilamatkailu on maatilamatkailuyritys Pohjois–Karjalassa Polvijärvellä. Tilan pellot ja eläimet ovat olleet luomuviljelyssä jo pitkään. Eläimet laiduntavat pihapiirissä perinnebiotooppi- ja luonnonhoitoalueilla. Tilalle on rakennettu kosteikoita tukemaan luonnonmonimuotoisuutta. Vuokrattavana on neljä mökkiä, joiden välissä on luonnonmetsiköt. Mökkien omat laiturit ja oma rantaviiva antavat yksityisyyttä ja hiljaisuutta. Päätalon pihan yhteydessä  kotieläimet asustavat omissa tiloissaan tai laitumilla.

Lue lisää Saarilan maatilamatkailun kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Tai ota yhteyttä puhelimitse numeroon 050 351 4325  tai sähköpostitse osoitteeseen saarila@saarila.com.

Lahdelman lomat, Pertunmaa — luksusmajoitusta lomaan

Olemme alusta saakka halunneet palvella kaikkia asiakkaitamme niin kuin toivoisimme itseämmekin palveltavan. Asumme itse päätilalla, jossa olemme ottamassa teitä vastaan lomallenne. Olemme luomumaatila, joka tarjoaa erilaista majoitusta ympäri vuoden. Tilalla on hevosia, kissoja ja koira.

Pikkumökki ja perhehuvilat ovat kooltaan 45–140 m². Suurin huviloistamme, kylpylähuvila Villa Keidas, on kooltaan 420 m² ja sopii siksi hienosti useammankin perheen yhteiseen lomaan. Kaikissa mökeissä oma lapsiystävällinen, matala hiekkapohjainen uimaranta, yksityinen piha-alue, sauna, soutuvene, takka, ruoanlaittoon sopiva keittiö, vauvansänky ja vauvan syöttötuoli, Smart TV sekä nopea valokuituyhteys. Lähimpään ruokakauppaan on matkaa 10 kilometriä. Varaa oma majoituksesi tästä.

Lue lisää Lahdelman loman kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Tai ota yhteyttä puhelimitse numeroon +358 40 779 5321 tai sähköpostitse osoitteeseen info@lahdelma.com.