Kavalton tila — sydämellistä palvelua kansallismaisemissa

Artikkelit

Lähdettyämme Ilmaristen matkailutilalta suuntasimme kohti viimeistä kohdettamme Kavalton tilaa Piikkiössä. Kavalton tila on ollut samalla suvulla tiedettävästi jo vuonna 1678. Tällä hetkellä tilaa pitää suvun 11. emäntä ja isäntä. Perinteistä maatila toimintaa ei ole enää, sillä pellot on vuokrattu muille toimijoille, jotta tila voi keskittyä täysin juhla- ja pitopalvelujen tarjontaan. Tilalla on aloitettu juhla- ja pitopalvelutoiminta jo vuonna 1990. Tilan historiaa ei kuitenkaan ole unohdettu, ja pystyssä on edelleen päärakennus vuodelta 1924 ja aitta 1800 -luvun alkupuolelta.

 

Aktiviteetit

Tilalla meidät otti vastaan pirtsakka emäntä Taija. Pääsimme heti notkuvaan ruokapöytään ja Kavalton tilamaisen vieraanvaraisuuden huomiin. Syötyämme vatsamme täyteen lohta, perunaa ja salaattia sekä juotuamme itsetehtyä mehua, oli yllätysohjelman aika. Kavalton tila on ulkoistanut kaikki ohjelmapalvelut ulkoisille toimijoille, jotta he voivat keskittyä vain yhteen ydinalueeseen. Me pääsimme kokemaan westarit.fi yrityksen järjestämään merirosvoteemaista pakohuonepeliä, joka tapahtui tunnelmallisessa kodassa. Peli eroaa perinteisistä pakohuonepeleistä siinä, että se sopii jopa 15-16 hengelle ja on siirrettävissä eri tiloihin. Lisäksi pelien onnistumisprosentti on 100! Tällä hetkellä pelejä on kolmessa eri teemassa. Me pääsimme pelaamaan Rövarsholman legenda- teemaista peliä.

Muutenkaan tilalla ei tekeminen lopu kesken, ja ohjelmaa löytyy varmasti jokaiseen makuun. Tilalla voi muun muassa kokeilla 240m vaijeriliukua, jousiammuntaa, rentoutua äänimaljakylvyssä tai osallistua viinimaisteluun. Tilalla onnistuu myös perinteiset kisailu- ja tiimiradat, karaoke sekä liikuntahetket. Aktiviteetteja voidaan tilata täysin vieraiden toiveiden mukaan, ja räätälöidä juuri omalle porukalle sopiva kokonaisuus.

   

Majoitus

Majoitus tilaa löytyy yhteensä 15 hengelle, 2-4 hengen huoneissa. Taijan tupaan mahtuu majoittumaan 6 henkeä. Aivan tuvan vieressä sijaitse Tuurun savusauna, joten sänkyyn on helppo löytää rentouttavan saunaillan jälkeen. Toinen majoitus mahdollisuus löytyy Riekkotuvasta, joka on oiva valinta esimerkiksi hääyön viettoon. Kolmas majoitus vaihtoehto on Tuurunlinna, jonka yläkerrasta löytyy neljä makuuhuonetta. Tilaa on yhteensä kymmenelle hengelle. Majoitusvaihtoehdot olivat persoonallisia, eikä mukavuuksista oltu tingitty.

   

Juhla- ja kokoustilat

Tilalle mahtuu samaan aikaan jopa 268 henkeä, joten ohjelman ja ruokailun järjestäminen isoille ryhmille ei ole mikään ongelma. Kokoustilat soveltuvat 10-100 hengelle, ja niistä löytyy kaikki tarvittavat varusteet piirtoheittimistä valkokangastykkeihin. Erilaiset tilavaihtoehdot kuten kota, Anttilan laavu ja Isännän savusauna takaavat juuri omiin tarpeisiin soveltuvan tilan löytymisen. Tilalta löytyy jopa kaksi savusaunaa. Isännän savusaunaan mahtuu noin 15-20 henkeä ja suurempaan Tuurun savusaunaan taas puolestaan 35 henkeä. Molempien saunojen yhteydessä on katettu terassi ja lampi vain kiven heiton päässä. Myös tilan päärakennus ja navetan vintti soveltuvat loistavasti tunnelmallisien juhlien järjestämiseen, ja niiden uniikki miljöö jää varmasti vieraille mieleen.

   

Meille ainakin tuli vierailusta heti sellanen olo että pitäis päästä järjestämään jotku ihanat juhlat Kavaltossa! Tutustu lisää Kavalton tilaan heidän kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Nappaa seurantaan myös tilan Facebook -sivut sekä Instagram -tili. Voit olla yhteydessä myös puhelimitse numeroon 02 475 00 00 tai sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@kavaltontila.com.