Kanniston kotieläintila – onnellisten eläinten koti

Artikkelit

Kanniston Kotieläintila oli Matkamaalle.fi kesälomareissun kolmas kohde.  Reissumme jatkui Ilolan maatilamatkailusta kohti Turkua, ja kotieläintila osui sopivasti reitin varrelle. Voit lukea aikaisimmista reissuista tästä. Lisää kuvia ja fiiliksiä reissusta löydät Matkamaalle.fi Instagramista ja Facebook -sivuilta.

Kanniston kotieläintila

Kanniston kotieläintila oli noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Tampereelta ja 2 tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Tila sopii hyvin niin päivävierailukohteeksi kuin viikonloppuvierailulle. Jo tilalle mentäessä pääsee kunnon mökkitie fiilikseen ajaessa peltojen lävitse hiekkateitä pitkin. Tilalle kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan kamera sillä ihastuttavia eläimiä löytyy paljon, ja he ovat hyvin kuvauksellisia. Lisäksi mukaan kannattaa napata aurinkorasvaa, vettä ja hattu, sillä aurinko paistaa tilalle läpi päivän. Tilalta löytyy paljon erilaisia eläimiä, kuten alpakkoja, lampaita, lehmiä, hevosia, pupuja ja porsaita. Omat lempparimme olivat ehdottomasti alpakat ja pieni kili ja hänen emonsa, Porojen takia ei myöskään tarvitse lähteä Lappiin asti, vaan riittää ajo Kanniston kotieläintilalle. Lisäksi tilaan kuuluu 15 hehtaarin alue, jossa asuu moni villieläimistöä. Tilan eläimet ovat hyvin ihmisläheisiä, ja muun muassa lampaita vaeltelee tilalla vapaasti. Joten eläimiä pääsee varmasti silittämään ja syöttämään lähietäisyydeltä.

Päiväkävijälle tila on avoinna 9-19, pääsymaksu on lapsilta ja aikuisilta 5€. Nähtävää ja tutustuttavaa riittää koko päiväksi niin isoimmille kuin pienemmille. Tilalta löytyy myös pieni kioski, josta saa ostettua pientä naposteltavaa ja juotavaa.

Majoitus

Kannistoon voi majoittua täysi-, puoli-, tai aamiaishoitoon. Tilalla on perhehuoneita, joihin mahtuu 2-5 henkeä, ja 11 aittaa. Perhehuoneissa on omat suihkut ja WC:t. Päärakennuksessa sijaitsee ruokailu- ja oleskelutilat. Saunoja on useita, ja niiden yhteydessä on viihtyisiä takkatupia. Majoitustilojen lähdeisyydessä pihapiirissä on grillikatos.

Tilalla järjestyy myös majoituksen yhteydessä ruokailut niin isommalle kuin pienemmälle porukalle. Aamiainen on 8€ ja lounas sekä päivällinen 10€. Ateriat on hyvä varata etukäteen.

Perhehuoneet:

  • täysihoito 64 €/vrk
  • puolihoito 52 €/vrk
  • aamiaismajoitus 44 €/vrk

Muut huoneet ja aitat:

  • täysihoito 59 €/vrk
  • puolihoito 48 €/vrk
  • aamiaismajoitus 40 €/vrk

Aktiviteetit

Kanniston kotieläintilalla on paljon muitakin mahdollisuuksia tila- ja eläinvierailun lisäksi. Vain vajaan 2 kilometrin päässä on Myllyranta, joka sijaitsee Loimijoen varrella. Joella on mahdollista uida- ja onkia. Tilalla pääsee tutustumaan myös lähiseudun historiaan ja luontoon. Tilalta lähtee 1,5 kilometrin mittainen luotopolku kohti kotieläinmetsän takarajaa, jossa kohoaa jylhä vuori nimeltä Leikkilinna. Linnavuori on rautakautinen uhripaikka, josta on paljon tarinoita.

Tilalla on myös mahdollista ratsastaa ja tutustua tilan hevosiin. Puoli tuntinen ratsastus on 15€ ja koko tunti vain 20€. Talutusratsastus on 10€ per kierros. Ainutlaatuisena aktiviteettina tilalta löytyy myös suosittua hevoskärryajelua, joka on 30€ puoli tuntia.

Ryhmävierailut ja leirikoulut

Tila tarjoaa paljon mahdollisuuksia ryhmille. Tilalla järjestyy niin ruokailut, kokoukset, saunomiset kuin erilaiset aktiviteetit ja ohjelmat. Päärakennukseen pelkästään mahtuu syömään 60 henkeä.

Kanniston kotieläintilalla on myös kolme erilaista saunaa. Yksi on erikoinen olkisavusauna, jonka yhteydessä on kuuden hengen kylpyallas. Kahden muun sauna- ja oleskelutilan yhteydessä on myös erilliset kokoustilat. Tilat soveltuvat 30 ja 50 henkilölle. Kaikkien saunojen yhteydessä on myös tilavat takkatuvat ja ulkona grillikatos ja Tuulentupa. Tuulentupa on juhlatila, jossa onnistuu niin ruokailu, erilaiset ohjelmat kuin tanssit.

Päivävierailu ja opastus maksaa 5€ henkilö kohden, ja ruokailut vierailun yhteyteen on mahdollista sopivia erikseen. Toinen suosittu ohjelmavalinta on opastettu vankkuriretki Leikkilinnaan. Opastettu vankkuriretki Leikkilinnaan 60 €/ryhmä.

Tutustu Kanniston kotieläintilaan lisää kohdekortista, tai vierailemalla Kanniston kotieläintilan verkkosivuilla. Voit olla yhteydessä myös puhelimitse numeroon 040 716 3945 tai sähköpostitse osoitteeseen info@kannistontila.fi. Kurkkaa myös tilan Facebook -sivut ja Instagram -tili!

Ps: Vielä on tämä päivä aikaa osallistua kesäkisaan Facebookissa!