Nainen saunassa

Juhli juhannusta löylyissä –  6 saunakohdetta luonnon helmassa

Artikkelit

Kuva: Visit Finland/Emilia Hoisko Photography

Juhannus on pian täällä! Paras tapa juhlia juhannusta Suomessa on maaseudulla, kuumissa löylyissä perheen ja ystävien kanssa. Tässä muutamia elämyksellisiä saunakohteita ympäri Suomea, joista löytyy myös majoituspalveluita. Mikäs sen parempaa kuin köllähtää puhtaisiin lakanoihin saunan raikkaana keskellä maaseudun rauhaa! Lisää saunakohteita löydät matkailupalveluhausta.

Iloranta

Kanta-Hämeessä sijaitsevasta Ilorannan saunamaailmasta löytyy 5 saunaa; jotakin siis jokaiseen makuun! Rannasta löytyvät savusauna, puulämmitteinen rantasauna sekä uusi vuonna 2020 valmistunut sähkölämmitteinen rantasauna. Rannassa on naisten ja miesten pukuhuoneet sekä kaksi suihkua ja vessaa. Pihapiirissä on hierojien hoitohuoneiden vieressä talvella käytössä oleva sähkösauna sekä infrapunasauna.

Lisäksi Iloranta tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet liikuntaan, yhteisöllisiin oheisohjelmiin ja vaikka lauttaretkeen järvellä. Oheisohjelmissa voit tutustua virkistävään luontoon, hoitaa kehoasi, kalastaa, ravustaa, haastaa itsesi kalliolta laskeutumisessa tai vain pitää hauskaa leikkimielisissä olympialaisissa.

Ilorannassa saunan jälkeen voit majoittua mukavasti mökeissä mäntyjen, pähkinäpensaiden ja lehmusten kainalossa upeasta rantamäen ja Iso-Roineveden maisemasta nauttien tai Omenatarhan tasokkaissa huoneissa, joissa luonnosta voi nauttia omalla terassilla tai parvekkeella istuen.

Lue lisää Ilorannan kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse +358405131139 & +358503437770 tai sähköpostitse samu@iloranta.fi.

Kievari Rantapirtti

Keski-Suomesssa sijaitseva Kievari Rantapirtti sijaitsee luonnonkauniissa erämaisemassa Koskenpäällä, Salosveden rannalla. Kievari Rantapirtti tarjoaa juhannuksen juhlijoille makoisat löylyt tynnyrisaunassa, telttasaunassa, kotasaunassa ja kahdessa eri savusaunassa. Isomman savusaunan terassilta löytyy poreamme ja pienemmän terassilta puulämmitteinen palju. Suoraan saunan löylyistä voi pulahtaa virkistävään Salosveteen. Lisäksi juhlia voi rallin ja cartingin merkeissä, kalastamalla, melonnalla, patikoimalla, safarilla, vaijeriliun, frisbeegolfin ym. aktiviteettien parissa.

Kievari Rantapirtissä majoitut mukavasti juhannuksen yli rivitalon siisteissä huoneissa tai omassa mökissä järven rannalla.

Lue lisää Kievari Rantapirtin kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse +358 14 767116 & +358 400 323854 tai sähköpostitse timo.niinimaki@kp-rantapirtti.fi.

rantapirtti

Varjola

Keski-Suomessa maistuvat löylyt saat myös Varjolassa. Varjolasta löytyy kaksi savusaunaa, kuin myös kelosauna ja tallisaunakin! Saunoista pääset pulahtamaan Kuusaan koskeen tai vaihtoehtoisesti vaikkapa porealtaaseen. Lisäksi Kuusaan koskella pääset kokeilemaan koskenlaskua, vaijeriliukua, patikoimaan upeissa maisemissa tasokkailla ulkoreiteillä tai rentoutumaan kosken kuohujen ympäröimänä.

Varjolasta löytyy useita majoitusvaihtoehtoja jokaiseen tarpeeseen. Lisää tietoa majoitusvaihtoehdoista löydät täältä.

Lue lisää Varjolan kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse 020 792 8080 tai sähköpostitse varjola@varjola.com.

Lehmonkärki

Päijät-Hämeessä Päijänteen rannalla sijaitsevat yhdet Päijänteen hienoimmista saunatiloista. Lehmonkärjen kymmenissä saunoissa löylytellään läpi vuoden. Jokaisella huvilalla on oma yksityinen sauna ja lähes jokaisen huvilan terassilla on laadukas ulkoporeallas. Tavallisten sähkölämmitteisten saunojen, savusaunan ja panoraamasaunan lisäksi Lehmonkärjen alueella on muitakin erilaisia saunoja, kuten designsauna, perinteinen rantasauna, puulla lämmitettävä sauna sekä Iglu-sauna. Saunomisen ohessa voit pulahtaa järveen tai rentoutua lämpimässä ulkoaltaassa. Lehmonkärjestä löydät ohjelmaa ympäri vuoden. Tarjolla on elämysseikkailuja, peliturnajaisia ja safareita.

Lehmonkärjen ympärivuotiseen lomailuun soveltuvat mökit ja huvilat ovat hyvin varusteltuja.

Lue lisää Lehmonkärjen kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse 03 7666 330 tai sähköpostitse lehmonkarki@lehmonkarki.fi.

Isokenkäisten Klubi

Pohjois-Pohjanmaalla, hiljaisen ja puhtaan Heikinjärven rannalla voit nauttia Seitsemän tähden savusaunan lempeistä löylyistä, pulahtaen välillä vilvoittelemaan raikkaaseen järviveteen. Lisäksi Isokenkäisten klubilta löytyy tavallisia saunoja. Voit tilata myös yksilö- sekä virkistys- ja hemmotteluhoitoja, kuten esimerkiksi hierontoja, jalkakylpyjä ja erilaisia saunahoitoja.

Isokenkäisten klubilla voit yöpyä erämaahotelli Kortteerissa tai kaikilla mukavuuksilla varustetussa hirsimökissä.

Lue lisää Isokenkäisten Klubin kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse +358 400 972 260 tai sähköpostitse info@ikk.fi.

Merilän Kartano

Pohjois-Pohjanmaalla juhannusta voi löylyjen merkeissä juhlistaa myös Merilän Kartanon luonnonkauniissa miljöössä. Merilän Kartanon vieressä sijaitsevat kartanon kolme saunatilaa; puulämmitteinen Yläsauna, sähkölämmitteinen Alasauna, sekä perinteikäs ja tunnelmallinen Savusauna. Saunat sijaitsevat aivan Oulujoen rannalla, josta löytyy myös laituri vilvoitteluun. Lisäksi saunojen yhteyteen on mahdollista tuoda myös siirrettävä kylpytynnyri, tai tarvittaessa vaikka useampia.

Muita Merilän kartanon tarjoamia kesäaktiviteetteja ovat mm. kalastus, kirkkovenesoutu, kuumailmapallolennot ja pyöräily. Lapsille ja nuorille löytyy esim. erätaitoihin syventävää ja toiminnallista päivätoimintaa.

Merilän Kartanossa majoitut kotoisissa, korkeatasoisissa huoneissa.

Lue lisää Merilän Kartanon kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse +358 50 3820206 tai sähköpostitse merilan.kartano@utanet.fi.