Juhlat, häät ja kokoukset maaseudun rauhassa

Artikkelit

Maaseudun aitous ja rauha luovat idylliset puitteet monenlaisille juhlille, häille ja kokouksille. Kokoat sitten perheesi ja ystäväsi tai kollegasi yhteen, tee se maaseudun tunnelmallisessa miljöössä.

Järjestä ikimuistoiset juhlat tai romanttiset maalaishäät suurellakin porukalla – maalla tilaa ja tunnelmaa riittää. Oli juhlan aihe mikä hyvänsä, maaseutumatkailuyritysten monipuolisesta valikoimasta löydät sopivat puitteet ja oheispalvelut tilaisuuteesi.

Inspiroidu ympäröivästä luonnosta ja rentoudu kokouspäivän jälkeen perinteisessä savusaunassa vaihtaen vapaalle työkavereiden kanssa tai vietä koko päivä virkistäytyen työporukalla mitä monipuolisimpien aktiviteettien parissa. Kokoukset, koulutukset, yritysjuhlat ja muut tilaisuudet toteutat sujuvasti maaseudun rauhassa.

Maaseutumatkailuyritykset tarjoavat lisäksi herkullisimmat tarjoilut juhliin ja kokouksiin tuoreista ja usein lähellä tuotetuista raaka-aineista, toiveitasi kuunnellen. Eikä tylsää ehdi tulemaan – ohjelmapalvelut saat monesti tilattua joko suoraan samasta yrityksestä tai yhteistyökumppanin välityksellä.

Matkamaalle.fi:stä voit etsiä alueen tai palvelun mukaan rajattuna juuri omiin tarpeisiisi sopivan juhla- tai kokouspaikan. Alle on koottu joitakin esimerkkejä laajasta tarjonnasta ympäri maan.


Uusimaa

Kotojärven Tila & Tapahtuma – Laukkoski

Kartanon puiston vanhat, kunnostetut rakennukset toimivat juhla- ja kokoustiloina. Tiloja pienempiin ja isompiin kokouksiin, sekä valmiita kokouspaketteja yhteistyössä Cafe & Bistro Kotojärven kanssa.

Juhlatalli, suosittu hääjuhlapaikka, sopii noin 100 hlö tapahtumiin. Pornaisten kivikirkko sijaitsee lähellä. Yöpymismahdollisuus. Klikkaa kotisivuille

Lisää juhla- ja kokoustiloja Uudellamaalla tarjoavat mm:

Myllyniemi Matkailutila, Metsä-Hovin Tila


Varsinais-Suomi

Ilmaristen matkailutila – Ilmarinen

Vanhoihin rakennuksiin saneeratut tunnelmalliset tilat sopivat moneen käyttötarkoitukseen. Häihin ja  perhejuhlien viettoon yhtenäinen juhlatila max 130 henkilölle, tilan yhteydessä kesätanssilato ja majoitustilat 30 henkilölle. Catering-palvelu.

Erilaisia kokoustiloja 10-100 henkilölle, saatavana myös kokouspaketteja ruokailuineen. Tilalla on saunaosasto puusaunalla ja ulkouima-altaalla, grillikota ja rantalentopallokenttä. Klikkaa kotisivuille

Tammiluodon Viinitila – Parainen

Kokous- ja juhlarakennus sopii max 120 henkilölle (terasseilla tilaa noin 100:lle). Kokouksiin käytettävissä av-laitteistot ja wifi. Ruokailut saatavilla pitopalvelusta, tarvittaessa pelkkä tilavuokra. Tilassa A-oikeudet, joten anniskelu aina Tammiluodon toimesta.

Häät meri- ja omenatarhamaisemissa ympäri vuoden. Kesäisin lisätilaa telttakatoksista. Pienemmät tilaisuudet ja juhlat Viinituvassa, max 50 hlö. Klikkaa kotisivuille

Pukkilan kartano – Salo

Juhlatilaksi remontoitu kivinavetta peltomaisemissa soveltuu max 160 henkilön tilaisuuksiin. Pienempi sali sopii alle 50 henkilön juhliin ja kokouksiin. Salon Seurahuone toteuttaa juhlan catering-osuuden. Yhteistyökumppanien kautta kuljetukset, majoitukset ym. palvelut. Klikkaa kotisivuille

Lisää juhla- ja kokoustiloja Varsinais-Suomessa tarjoavat mm:

Tuorlan Majatalo, Kalle’s Backa 55, Kaiturin tila, Härkälän kartano, Kavalton tila, Kakskerran Hirvilampi, Nautelan Kartano, Koskipirtti ja Museotalo, Äijälän Rusti, Ruokamatkailutila Yli-Tuomarila, Katiskanmäki / Kahvila-Ravintola Firapeli, Ylöstalon Matkailutila, Leipyöli Matkailumaatila, Louhisaaren kartano, Taattisten tila, Kanniston Kotieläintila


Satakunta

Anttilan tila ja Kartano Hostel – Kokemäki

Kokous- ja juhlatilat 10-100 henkilölle. Valmiita kokouspaketteja yöpymisen kanssa tai ilman. Ruokailut yhteistyökumppanilta pitopalvelusta.

Savusauna max 30 hlö ja lämminvesiallas. Päärakennuksessa lisäksi puulämmitteinen- ja sähkösauna. Tilaan tutustuminen ja tuotteiden maistelua ryhmille. Majoitusmahdollisuus Kartano Hostellissa. Klikkaa kotisivuille

Lisää juhla- ja kokoustiloja Satakunnassa tarjoavat mm:

Loma-Raiso


Pirkanmaa

Liekoranta – Sastamala

Useita valmiita menukokonaisuuksia, cateringpalvelut myös asiakkaan omiin tiloihin. Kestikievari toimii juhla- ja kokoustilana max 130 henkilölle.

Kokouksiin äänentoisto, valkokangas, dataprojektori ja wifi, ruokailut ja kahvittelut. Myös kokouspaketteja, min 10 henkilölle.

Hääjuhliin tarjoilut ja ohjelmat toiveiden mukaan. Lähistöllä kaksi kaunista kirkkoa. Majoitustilat n. 18 henkilölle. Ulkotiloihin mahdollisuus pystyttää telttakatoksia. Klikkaa kotisivuille

Lisää juhla- ja kokoustiloja Pirkanmaalla tarjoavat mm:

Peltolan luomutila, Jussin Kota, Einon pirtti, Vammalan Seurahuone, Luomajärven Hevoskievari, Eräjärven Eerola, Sepän Lomapalvelut, Lomatila Peltomaa, Maivian Pidot, Laurilan Lomamökit, Koulutintti Oy, Ylä-Tuuhosen maatila, Ilolan maatilamatkailu, Haapaniemen Pidot Ky, Mäkelän Lomatuvat


Kanta-Häme

Iloranta – Hauho

Valmiita kokous- ja koulutuspaketteja sis. kokous- ja työtilat, majoituksen ja ruokailut. Myös päiväkokoukset. Kokoukset max 90 henkilölle. Sähkö-, infrapuna-, puu- ja savusauna. Uimaranta, kuntosali.

Pihapiirin juhlatila Riihi sopii juhlallisiin illallisiin. Mahdollisuus teemamenuihin. Klikkaa kotisivuille

Lisää juhla- ja kokoustiloja Kanta-Hämeessä tarjoavat mm:

Leppäniemen Hirsihuvilat, Hevossilta Museotila, Paijan maatila


Päijät-Häme

Aurinkoranta – Asikkala

Vesijärven hiekkarannalla sijaitseva juhlatila Estelle (max 100 hlö) sopii moneen, mutta on erityisen suosittu hääjuhlapaikkana. Paljon majoitustilaa useammassa mökissä. Aurinkorannan mökeistä ja huviloista löytyy sopivat tilat pienempiinkin (10-50 hlö) kokoontumisiin. Saunoja ja uimaranta. Klikkaa kotisivuille

Lisää juhla- ja kokoustiloja Päijät-Hämeessä tarjoavat mm:

Hollolan Hirvi, Lehmonkärki


Kymenlaakso

Moision Kartano – Elimäki

Monipuolinen kartano pienempiin (min 20 hlö) ja suurempiin (max 130 hlö) tilaisuuksiin. Luonto ja taide ovat läheisesti osana kartanon toimintaa. Valmiita kokous-, juhla- ja hääkokonaisuuksia, jotka räätälöidään mieleiseksi toiveiden mukaan.

Kokouksiin käytettävissä mm. wifi, dataprojektori, fläppitaulu ja piirtoheitin, muita kokousvälineitä tilauksesta. Tiloja 20-120 henkilölle sekä pieniä ryhmätyötiloja. Kahvit ja muut ruokailut toiveiden mukaan tai valmiiksi paketoituina.

Vihkimiseen tunnelmallinen Elimäen puukirkko lähistöllä. Monenlaisia juhlamenuja, myös hääkakut. Hääneuvottelut veloituksetta. Mahdollisuus retkimajatasoiseen majoitukseen pienellä porukalla. Klikkaa kotisivuille

Lisää juhla- ja kokoustiloja Kymenlaaksossa tarjoavat mm:

Vimpa Islands, Aholafarm, Sinibell Matkailutila, Mikkelän tila B&B, Mustila Viini, Lomakivi


Etelä-Karjala

Hugon Huvilat – Rautjärvi

Vapaa-ajan lomien lisäksi huvilat Hugo ja Hilda soveltuvat häiriöttömiksi yritysten kokous- ja edustustiloiksi.

Molemmissa huviloissa on tilava tupa ja näkymä järvelle sekä sauna. Hugo -huvilalla on oma uimaranta. Klikkaa kotisivuille


Pohjois-Karjala

Puukarin Pysäkki – Valtimo

Karjalaisen keittiön herkut satokauden mukaisesti ja luomua hyödyntäen. A-oikeudet, käsityöoluita Joensuusta. Juhlaillalliset karjalaiseen tapaan.

Saunaillat ja virkistystapahtumat ryhmille. Vanhanajan savusauna max 20 saunojalle. Klikkaa kotisivuille

Lisää juhla- ja kokoustiloja Pohjois-Karjalassa tarjoavat mm:

Saarilan maatilamatkailu


Etelä-Savo

Tertin kartano – Mikkeli

Valmiita kokouspaketteja ruokailuineen ja saunoineen max 50 henkilölle. Virkistysohjelmaa saatavilla. Videotykki ja fläppitaulu käytettävissä.

Juhlapaketteja min 30 henkilölle, juhlamenut valmiina. Kesäisin mahdollisuus puutarhajuhliin lasipaviljongissa.

Hääjuhlat kokonaisuutena – päärakennus yksityiskäytössä, kattaukset, kukat, kynttilät ja majoitus 10 hengelle aamiaisen tai brunssin kera. Häämenu. Mahdollisuus varata neuvottelu juhlan suunnitteluun. Klikkaa kotisivuille

Lisää juhla- ja kokoustiloja Etelä-Savossa tarjoavat mm:

Kaidan Kiho, Tuukkalan tila B&B, Mannila Rantakatti, Lomamokkila, B&B Majoitus Hepokatti, Tynkkylän Lomaniemi


Pohjois-Savo

Ropola – Rautalampi

Vadelma- ja hunajatilan tilausravintolan erikoisuus on rautalampilainen pitoateria 1800-luvun tyyliin. Väentuvassa juhlat ja muut tilaisuudet 10-50 henkilölle. Juhlateltat laajentavat tarvittaessa ja sään salliessa tiloja suurempiinkin juhliin. Latobaari ja menuehdotelmia. Klikkaa kotisivuille

Törmälä – Rautalampi

Törmälässä on loistavat puitteet erilaisille juhlatilaisuuksille. Erikoisuutena on vanhaan kivinavettaan rakennettu kirkko. Kirkkosali sopii noin 80:lle hengelle. Kirkon rauhallinen tunnelma sopii esimerkiksi häille tai kastejuhlille.
Väentupa soveltuu mainiosti juhlatilaksi maksimissaan noin 60 hengelle. Pirttikalusteet ja maittava ruoka muodostavat tunnelmallisen ilmapiirin. Klikkaa kotisivuille

Lisää juhla- ja kokoustiloja Pohjois-Savossa tarjoavat mm:

Niemilomat, Sahalan kartano


Keski-Suomi

Taulun Kartano – Kankainen

Valmiita kokouspaketteja päiväkokouksiin tai sisältäen yöpymisen. Useita saunoja, maalaiskylpylä ja puutarhaspa. Ruokailut ja anniskelu, esim. saunamenu löylyjen yhteyteen.

Kartano ja sen puutarha sopii kaikenlaisiin juhliin. Sali alle 60 hlö juhliin, ”Wäentalo” jopa 150 hlö, torppa max 30 hlö. Majoitusmahdollisuus, saunoja ja ohjelmapalvelut. Useita valmiita juhla- ja teemamenuja.

Kartanohäihin esimerkkikokonaisuuksia ruokailuineen ja ohjelmanumeroineen. Häämenuvalikoima. Klikkaa kotisivuille

Tupaswilla – Kuusa

Perinnekylä, jossa viihdyt toiveidesi mukaan rauhallisessa tai vähän menevämmässä meiningissä. Aktiviteetteja moneen makuun erikoissaunoista sotapeleihin ja perinnerasteihin. Pihapiirissä lampi.

Päärakennuksessa pöytäpaikkoja kahdessa kerroksessa noin 80 hengelle. ”Perinnetupa” -hirsitalossa mahdollisuus max 170 hengen juhliin ja tilaisuuksiin. Myös pienempiä kokoustiloja.

Ruokailuihin valmiita menukokonaisuuksia, lisäksi erilaisia kokous- ja juhlapaketteja. Klikkaa kotisivuille

Lisää juhla- ja kokoustiloja Keski-Suomessa tarjoavat mm.

Lakomäen Metsäkartano, Loma-Ässä, Huikon Kartano, Taipaleen luomu- ja matkailutila, Varjola, Pitkäniemen Lomamökit, Surkeenjärvi Matkailutila, Jakolan tila, Tarvaalan tila, Majatalo Morva, Maatilamatkailu Kumpunen, Ravintola Patapirtti – Uusi-Yijälän Tila, Lemettilän tila


Etelä-Pohjanmaa

Vanha Väätänen – Väätäiskylä

Tilan vanha päärakennus on remontoitu juhlapaikaksi. Tilat tarkoitettu n. 70 henkilölle.

Talossa sauna, pihalla grillikatos. Ranta- ja savusauna. Klikkaa kotisivuille

Koskenkorvan Trahteeri – Koskenkorva

Kokoukset max 40 henkilölle lounaan ja kahvitauon kera. Kokoustiloissa videotykit, wifi ja muut kokoustarpeet. Useita saunoja.

Juhlat ympäri vuoden max 30 henkilölle, kesäisin terassilla max 120 henkilölle. Ruokailu, virvokkeet ja ohjelmapalvelut juhliin. Klikkaa kotisivuille

Lisää juhla- ja kokoustiloja Etelä-Pohjanmaalla tarjoavat mm:

Jääskän Loma, Peräkangas Maatilamatkailu, Lakeuden Luontopalvelut, Hyvölän Talo, Honkaniemen Lomatila, Valkeisen Loma


Pohjois-Pohjanmaa

Isokenkäisten Klubi – Kuusamo

Juhlatilat max 90 hlö. Muutama menuehdotelma kuusamolaista lähiruokaa, monipuoliset ohjelmapalvelut. Tilausravintolassa A-oikeudet. Erilaisia majoitustiloja jopa 50 henkilölle. Juhlaruokailut min 20 hlö.

Kokoustilat 10-40 hlö, kokouksiin ruokailut, ohjelma, majoitus ja kuljetukset esim. lentoasemalta. Nykyajan kokoustekniikan vaatimat laitteet ja wifi. Kirkkaan Heikinjärven rannalla aito savusauna max 15 henkilölle, saatavilla virkistys- ja hemmotteluhoitoja. Klikkaa kotisivuille

Maalaiskartano Pihkala – Kestilä

Kokoustiloja 10-100 henkilölle. Tilat muunneltavissa. Wifi, kaksi dataprojektoria, valkokankaat, piirtoheitin, fläppitaulut, kopiokone ja jatkojohdot käytettävissä. Tarjoilut ja aktiviteetit räätälöidään toiveiden mukaisesti. Myös valmiita kokouspaketteja. Savusauna ja kylpysaavi tilauksesta.

Juhlat täyden palvelun pakettina sis. tilat, pitopöydät, tarjoilun ja mahdolliset ohjelmapalvelut. A-oikeudet tiloissa. Päärakennuksessa tilaa 90 ruokailijalle, kesäisin terassin kera yli 100:lle, navettaravintolassa yli 250 henkilölle. Klikkaa kotisivuille

Lisää juhla- ja kokoustiloja Pohjois-Pohjanmaalla tarjoavat mm:

The View – Oulujoki, Kiurunkangas, Oivangin Lomakartano, Tapion Tupa, Törmälän Tila, Saijan Lomakartano, Pitojen Helmi & Helmen Pirtti, Pökkylän Punanen Tupa, Maikkulan Kartano, Merilän Kartano


Lappi

Kylmämaa – Ylläsjärvi

Rauhallinen kokoustila jopa 80 henkilölle. Käytettävissä dataprojektori, valkokangas, fläppitaulu ja kopiokone. Ruokailut ja monipuoliset ohjelmapalvelut sekä kuljetukset tilauksesta. Savusauna.

Tilausravintola Kivinavetta palvelee max 24 hengen tilaisuuksissa, menut Lapin herkuista. Tunnelmallisiin juhliin soveltuvaan Ravintola Haltiakammiin mahtuu max 88 ruokailijaa. Klikkaa kotisivuille

Lisää juhla- ja kokoustiloja Lapissa tarjoavat mm:

Särkijärven Majat, Autto Porotilamajoitus, Sanilan Porotila, Visatupa