Jouluista tunnelmaa: Tutustu Tuleviin Joulutapahtumiin!

Artikkelit

Kekrin ja halloweenin väistyessä katseet siirtyvät kohti joulua. Talvi ja joulu ovatkin erityisen tunnelmallista aikaa maaseudulla, ja tähän tunnelmaan yritykset avaavat ovensa monissa tulevissa jouluisissa tapahtumissa! Joulumarkkinoiden aika on jälleen täällä, tarjoten mahdollisuuksia sukeltaa suoraan sisään perinteisiin, maistella paikallisia herkkuja sekä tietysti tehdä ihania lahjalöytöjä läheisille. Kurkkaa tästä artikkelista sinulle sopiva kohde ja astu sisään nauttimaan maalaisjoulun lumoavasta tunnelmasta.

Tsekkaa myös tapahtumakalenterimme tarjonta!

Vehkaniemen Joulumyyjäiset Pohjaslahdella

Ihastuttavan idyllinen Vehkaniemi järjestää joulun taikaa henkivät Joulumyyjäiset sunnuntaina 10.12.2023 klo 11-15. Tunnelmallisessa navetassa järjestettävät myyjäiset tarjoavat kirjon paikallisia ja lähiseudun myyjiä sekä heidän uniikkeja tuotteita. 

Joulumyyjäisistä voit löytää pukinkonttiin niin sisustus-, koriste- kuin käyttöesineitäkin. Paikalla Joulupukki, makkaranpaistoa sekä hevoskärryajelua (säävaraus). Myös tilan eri näyttelyihin on tutustumismahdollisuus. Maksuvälineinä Joulumyyjäisissä toimii käteinen tai MobilePay.

Osoite: Salmentakasentie 308, Pohjaslahti.Lue lisää: Vehkaniemen Joulumyyjäiset

Kenkäveron Herkkumarkkinat Mikkelissä

Valmistaudu jouluun Kenkäveron taianomaisessa tunnelmassa! Kenkäverossa joulu saapuu perinteisten Herkkumarkkinoiden myötä viimeisenä viikonvaihteena ennen joulunpyhiä lauantaina ja sunnuntaina 16.-17.12.2023 klo 10-15. 

Herkkumarkkinoiden kojuista ja pöydiltä löydät viehättäviä lahjaideoita, jouluisia koristeita, maistuvia herkkuja ja paljon muuta. Kenkäveron Leivintuvan ovet ovat avoinna tapahtuman ajan, tarjoten tuoreita leivonnaisia ja leipiä herkuttelijoille. Myös Kenkäveron oma myymälä sekä Pauliina Rundgren HandiCrafts Shop & Studio palvelevat.

Kenkäveron ravintolassa odottaa Pappilan joulupöytä herkullisine makuelämyksineen, ja kahvilasta saat herkkuja virkistävään lepohetkeen ostosten keskellä. Tapahtumaan on vapaa pääsy, joten tervetuloa nauttimaan joulun riemusta ja tunnelmasta!

Osoite: Pursialankatu 6, Mikkeli.Lue lisää: Kenkäveron Herkkumarkkinat

Jukkolanmäen Navetanvintin Joulu Lohtajalla

Navetanvintin Joulua juhlitaan jo yhdettätoista kertaa Jukkolanmäellä! Maalaishenkistä joulutunnelmaa on tarjolla koko viikonlopun 8.-10.12., jolloin Navetanvintti, Kellari sekä Juhlanavetta saavat upean jouluisen somistuksen ja valaistuksen.

Täällä voit tehdä löytöjä pukinkonttiin tai ihanuuksia omaan kotiin. Paikalla on lähialueen käsityöläisiä, paikallisia ruoantuottajia, luonnonkosmetiikan myyjiä, sisustus- ja paperitavaran kauppiaita sekä paljon muuta. 

Kahvilassa saatavana muun muassa tuoreita leivonnaisia, Jukkolan joululimppua ja herkuttelujuustoja. Paikan päällä nautittavaksi on oman tilan maitoon tehtyä riisipuuroa ja lämmintä juotavaa. 

Aukioloajat: pe 16-20, la-su 12-16

Osoite: Jukkolanmäentie 27, LohtajaLue lisää: Navetanvintin Joulu XI

Kotomon Vanhan Ajan Joulupuoti Paltamossa

Jo perinteeksi muodostunut Vanhan Ajan Joulupuoti Kotomon Kotolinnassa avautuu jälleen 2.-3.12.2023 klo 11-14. Suositusta Joulupuodista löydät eri myyjien herkkuja sekä mahtavia lahjaideoita ympäri maakuntaa, kotoisaa tunnelmaa unohtamatta.

Osoite: Lepikontie 2 C, Paltamo.Lue lisää: Kotomo

Pikkujoululounas Kosolan Kievarissa Lapualla

Kosolan Kievari toivottaa tervetulleeksit nauttimaan runsaiden antimien Pikkujoululounaasta. 

Noutopöytä katetaan lähiruoalla ja runsaan valikoiman lisäksi pöytään kuuluu jälkiruoka kahvilla tai teellä.

Avoimet, mutta pöytävarauksen vaativat, joululounaat järjestetään 13. ja 14.12. klo 11.30-13. Pikkujoululounaita järjestetään myös tilauksesta yksityisille ryhmille!

Osoite: Kosolankatu 1, Lapua.Lue lisää: Kosolan Kievarin Pikkujoululounas

Vihasjärven kansakoulun Joulumyyjäiset ja Joulukahvila Orivedellä

Vihasjärven kansakoulussa varma merkki joulun lähestymisestä on joulumyyjäiset ja -kahvila, jotka tänä vuonna järjestetään 9.-10.12. klo 10-17. Myyjäisissä voit kierrellä rauhassa ja tunnelmasta voit istahtaa nautiskelemaan kahvilaan.

Voit löytää monenlaisia lahjoja läheisille, sillä valikoima myyjäisissä on suuri. On koruja, saunatuotteita, paperituotteita, kynttilöitä, käsitöitä, lyhtyjä ja paljon muuta.

Kahvilassa juomapuolella tarjoillaan oman puutarhan marjaglögiä, lähialueen mesiangervoista valmistettua teetä sekä laadukasta kahvia. Juomien kaveriksi maistuvia makeita ja suolaisia leivonnaisia sekä perinteikästä riisipuuroa, jossa tontun piilottama manteli odottaa löytäjäänsä.

Osoite: Järvenpääntie 223, Orivesi (Eräjärvi)Lue lisää: Vihasjärven Kansakoulun Joulumyyjäiset ja Joulukahvila

Kuvat: Marjaana Jukkola; Vehkaniemen Loma- ja juhlatila

Teksti: Charlotta Jaatinen