Ilolan maatilamatkailu – monipuolinen kohde iloisessa Metsäkansassa

Artikkelit

Ala-Orvolan maatilalta kesälomareissumme jatkui kohti Tampereen ja Hämeenlinnan välissä sijaitsevaa Metsäkansaa, jossa Ilolan maatilamatkailun Kirsi otti meidät lämpimästi vastaan. Ilolan monipuolisuus ja viihtyvyys sai meiltä kyllä täydet pisteet ja yhden yön jälkeen ei oltais vielä millään maltettu jatkaa matkaa! Ilolan maatilamatkailu on ympärivuotisesti avoinna oleva maaseutumatkailukohde, joka tarjoaa muun muassa maatilavierailuja, majoitusta, ratsastuskoulutoimintaa sekä kokous-, ravintola- ja juhlapalveluita. Toimintaa on ollut jo vuodesta 1989, ja koko ajan toimintaa kehitetään asiakkaan viihtyvyys mielessä.

Ravintola ja kahvila

Ilolan maatilan Wanha asema tarjoilee kahvilaherkkuja, aamupalaa majoittujille ja herkullista lähiruokaa tilauksesta. Wanha asema palvelee kesällä tiistaista lauantaihin 11-18 ja sunnuntaisin 12-16, ja sinne kannattaa pysähtyä esimerkiksi kahville, limonaadille ja pehmyt-jätksille. Ilolan maatilan pellot on luomuviljeltyjä ja niiden sadolla ruokitaan maatilan Angus-nautakarjaa, joiden lihaa käytetään ympärivuotisesti ruoanlaitossa sekä suoramyynnissä. Ilolan maatilalla toimii myös tilausravintola, josta mahdollisuus tilata maittavat ruoat kokouksiin, tilauksiin ja juhliin. Wannhalla asemalla toimii myös lähipuoti, josta voi ostaa mukaan tuliaiset ja käsityöt kotiin viemisiksi. Lähipuoti myy käsitöiden lisäksi lähituotteita, kuten oman maatilan Angus-naudanlihaa, hunajaa, kananmunia ja savumuikkuja.

   

Herkuteltiin illalla muun muassa tilan omalla anguslihalla ja aamulla meitä odotti maittava aamupalabuffet

Maatila ja eläimet

Ilolan maatilalla on vaikka mitä eläimiä, joita pääsee ihastelemaan, rapsuttelemaan ja joskus jopa syöttämään. Meidänkin reissun kohokohta oli Ilolan eri eläimet, joihin kuului hevosten lisäksi lampaat, kissat, kanit, vuohet, myskiankat, kanat, lehmät sekä niin söpö Pipsa-koira. Maatilapiha-alue toimii loistavana aktiviteettina niin majoittuville vieraille kuin myös päivävierailijoille ja ohiajaville. Maatilapiha-alueen suositteluhinta on 3€ /hlö, mutta asiakkaat voivat maksaa valitsemansa summan joko Wanhalla asemalla tai modernisti mobilepayllä.

   

Näiden karvakavereiden kanssa vierähti tunti jos toinenkin!

Majoitus

Ilolan maatilamatkailu tarjoaa erilaisia majoitusvaihtoehtoja, maatilamajoituksesta järvenrantamökkeihin. Maatilan vierastupaan mahtuu majoittumaan yhteensä 9+4 henkilöä, ja se koostuu neljästä kahden hengen huoneesta ja pienestä yhden hengen huoneesta. Vierastilan lisäksi alueella on useita muita majoitusvaihtoehtoja. Wanhalta Asemalta löytyy majoitustiloja jopa 8-12 henkilölle. Yläkerrassa on yhteensä neljä eri kokoista majoitushuonetta. Tilan vanha päärakennus on monipuolinen ja muuntautuva; tilausravintola-, juhla- ja kokoustilan lisäksi siellä on majoitustilaa yhteensä neljän huoneen verran. Pikkutupa puolestaan tarjoaa kesämajoitusta 1-2 hengelle, ja sitä on mahdollista vuokrata myös pitkäaikasmajoitukseen.

   

Täällä vierastuvassa me viihdyttiin yksi yö! Vieressä myös grillikota

Isompaan ja yksityisempään majoitustarpeeseen löytyy myös kaksi järvenrantamökkiä. Pienempi 42-neliön mökki on 2km ajomatkan päässä päätilalta ja sopii esimerkiksi perhemajoitukseen. Mökissä on perusvarustus neljälle hengelle, ja pihasta löytyy grillipaikka, laituri, tynnyrisauna ja soutuvene vapaaseen käyttöön. Isommassa 80-neliön järvenrantamökissä on kolme makuuhuonessa, olohuone ja perusvarustus 6 henkilölle. Pihassa erillinen saunarakennus, iso osittain katettu terassi sekä soutuvene, jonka lisäksi päätilalta voi vuokrata kanootteja. Vierailijoiden on mahdollista myös ostaa valmiita lomapaketteja, jotka sisältävät majoituksen lisäksi esimerkiksi ruokailua ja ratsastusta.
    

Tutustuttiin myös järvenrantamökkiin, jonka tynnyrisaunan löylyihin päästiin rentoutumaan iltasouteluiden jälkeen!

Ratsastus ja hevoset

Hevoset ja ratsastuskoulutoiminta on iso osa Ilolan maatilaa, ja tilalla asusteleekin yli kymmenen ponia ja hevosta. Ilolan talli on Suomen ratsastajainliiton hyväksymä ja valvoma, ja sen toiminnasta vastaa ammattitaitoisen koulutuksen omaavat Mervi Ilola (yrittäjä, ratsastuksen- ja vammaisratsastuksen ohjaaja) sekä Salla Ollikka. Tallilla järjestetään ryhmä- ja yksityistunteja, talutusratsastusta, maastotunteja sekä tilauksesta hevosajeluita. Tallilta löytyy valaistu kenttä, maneesi, runsaasti maastoreittejä sekä estekalusto. Myös ratsastusterapia ja ratsujousiammuntaa on tarjolla!

Tallin hevoset sai myös aika paljon rapsutuksia meiltä!

Juhlat ja kokoukset

Ilola on monipuolinen kohde myös juhlien ja kokousten saralla, ja mahdollisuuksia löytyykin omanlaisen kokonaisuuden rakentamiseksi. Omien toiveiden mukaan tilalla on mahdollista järjestää niin pieniä kuin suuriakin tilaisuuksia, häistä ylioppilasjuhliin ja leirikoulusta pikkujouluihin. Pitopalvelu mahdollistaa kokonaisvaltaiset tapahtumajärjestelyt Ilolassa. Ilolan maatila järjestää myös valmiita kokouspaketteja, päiväksi ja yön yli, sisältäen kokousvälineet ja -tilat, ruokailut ja kahvittelut sekä saunomiset ja aktiviteetteja. Erityisesti tilan päärakennus ja Pietolan pitokartano tarjoavat loistavat puitteet niin juhlille kuin kokouksillekin. Isommille ryhmille järjestetään myös erilaisia paketteja laajoin aktiviteettivaihtoehdoin.

   

Erilaiset tilat mahdollistavat monenlaiset juhlat ja tapahtumat Ilolassa!

Niin kuin voi huomata, Ilola on erittäin monipuolinen kohde erilaisiin tarpeisiin, eikä tämän artikkelin tila riitä edes kertomaan kaikista! Miltä kuulostaisi esimerkiksi näiden lisäksi lasten oma maatilapäiväkerho tai rentouttava saunavuoro sekä paljuilu? Kannattaa ehdottomasti vierailla Ilolan maatilamatkailun verkkosivuilla ja tutustua heidän palveluihinsa tarkemmin, ja vielä paremmin kannattaa ehdottomasti vierailla paikanpäällä! Me ainakin suosittelemme paikkaa 100%, ja toivottavasti pääsemme itsekin käymään paikalla uudemman kerran.

Psst! Jos suunnittelet seuraavaa kotimaanreissua, kannattaa kurkata matkailupalveluhakumme karttatoiminto – sen avulla löydät lähekkäin olevat kohteemme ja pystyt helposti suunnittelemaan vaikka useamman kohteen reitin!