Häme – katse kohti syksyisiä maaseudun maisemia

Blogit

Käänne katseesi kohti hämäläistä järvimaisemaa. Vietä aktiiviloma luonnon rauhassa tai rentouttava viikonloppu arjen kiireet ja murheet unohtaen.

Mitä kaikkea ihanaa Hämeellä onkaan meille tarjota? Katso majoitusvaihtoehtoja, aktiviteetteja ja elämyksiä Matkamaalle.fi -matkapalveluhaustamme.

Täyshoito maalaismaisemissa

Iloranta, Hauho: Koko perhe lomalla 12.-18.10.2020

Ilorannan Syyslomalomasella on ohjelmaa, niin aikuisille, lapsille kuin koko perheelle yhdessä. . Osallistu yhdessä tekemiseen tai rentoudu yksin luontopolun ja metsän hiljaisuudessa. Päivittäistä ohjelmaa on koko perheelle lasten leikeistä ja pihapeleistä aikuisten ohjattuihin liikuntahetkiin.

Suosittuja ohjelmia muun muassa: pimeäretki lähimetsään, erätaidot, tikkupullan paistot ja ruisleivän leivonta. Kaikki ohjelmat järjestetään ulkona. Lisäksi ohjelmasta löytyy kalastusta, lauttaretki, mato-ongintaan, ravustusta ja tuulastusta sekä soutuveneiden ja kanoottien vapaakäyttö.

Tutustu tarjontaan tästä

Facebook Iloranta

Päiväohjelma                                                                    Täyshoitohinnat/aikuinen
8.30-10.00 Aamiainen
10.30-12.00 Aamupäivän ohjelmat                                      1-2vrk: 100-140€
12.00-13.30 Lounas                                                                  3-4vrk: 90-130€
14.00- Iltapäivän ohjelmat                                                     5-6vrk: 80-116€
Saunominen ja uiminen                                                         Lapset 0-5 v. ilmaisia, lapset 6-15 v. -50%.
17.00-18.30 Päivällinen
18.30 Iltaohjelmat päivän mukaan

Syyslomasen hintaan kuuluvat päivittäiset ateriat: aamiainen, lounas ja päivällinen. Iltapalaa voi tehdä mukaan päivälliseltä, joten omia eväitä ei tarvita. Lakanat ja pyyhkeet kuuluvat täysihoidon hintaan, mutta omat rantapyyhkeet pitäisi olla itsellä mukana. Myös loppusiivous kuuluu hintaan.

Varaamaan tästä

Lokakuun naisten viikonloppu 23.-25.10.2020

Lokakuun hämärässä on ihana kokoontua nauttimaan hyvästä seurasta, naurusta ja ilosta. Puhumaan unesta ja sen vaikutuksesta terveyteen ja vireyteen. Puhutaan myöskin rentoutumisen ja rauhoittumisen tekniikoista.Viikonloppu on täynnä iloista naisenergiaa, mukavia ohjelmia, ulkoilua, liikuntaa, ruokaherkkuja ja leppoista yhdessä olemista – siis kunnon naisten viikonloppu!

Hinnat

Viikonlopun hinta on 230 € / nainen / 2 hh
Omenatarhan huoneessa hinta on 270 € / nainen / 2 hh
Yhden hengen huoneesta lisämaksu 45€

Yhteystiedot

samu@iloranta.fi tai +358503437770

Paijan maatilamajoitus, Ypäjä: Maatilamiljöö mukavuuksilla

Paijan palveluihin kuuluvat majoitus omalla lähiruokakeittiöllä, Savusauna mystisesti maan alla sekä Kylpyläosake Ikaalisiin  ja neljän henkilön matkailuauton vuokraus.

Samasta paikasta saat majoituksen, ruokailut, tilat eri toimintoihin, saunomiset, hääsviitin jopa kahdelta eri paikkakunnalta ja voit myös vuokrata asuntoauton, kun haluat tutustua muuhunkin Suomeen vaikka perheesi kanssa.

Paijan palveluihin kuuluu myös catering-palvelu, jolloin saat lähiruokakeittiömme herkut myös omiin tilaisuuksiisi.

Tutustu majoitukseen tästä

Varaamaan pääset tästä

Paijan Maatilamajoitus

Ruokaa läheltä

Lautsian  Kartano, Hauho: Lähiruokaa parhaimmillaan

Lautsian ravintolassa maistuu lähiruoka. Pääperiaatteitamme on valmistaa ruoka alusta alkaen itse käyttäen mahdollisimman paljon lähialueen raaka-aineita. Hauhonselältä pyydetty kala sekä oman paikkakuntamme tuottajien vihannekset ja juurekset ovatkin lähiruokaa parhaimmillaan.

Olemme kiinnittäneet entistä tarkemmin huomiota ostotoiminnassamme raaka-aineidemme tuotannon ympäristövastuullisuuteen sekä alkuperän seurattavuuteen. Ostammekin mahdollisuuksien mukaan ravintolamme raaka-aineet lähituottajilta. Osa ostoistamme on harkitusti luomua. Pyrimme siihen, että aina kaikki käyttämämme liha olisi kotimaista.

Lounas arkisin 11-13.30/9€

 lounaslista

Lounas sisältää: Salaatin, lämpimän pääruuan (liha tai kala), ja lämpimän kasvislisukkeen, sekä leivät ja levitteet. Jälkiruokaan kuuluu kahvi ja vaihteleva jälkiruoka. Ruokajuomina tarjoamme: maidon, piimän ja kotikaljan.

Tässä muutamia erikoisuuksiamme:

Herajuoma, Herasta valmistettu leipä ja leivonnaiset, Savustettu muna- ja piimäjuusto, Hapanmaitotuotteemme kuten piimä, viili, jogurtti ja hapankaali sekä paljon muuta.

Kahviomme yhteydessä onkin pieni myymälämme, josta löydät niin luomukananmunia, kyytön luomu lihaa, kotimaisia juustoja, heraporkkana- ja saaristolaisleipää sekä muita leivonnaisia.

Tutustu meihin tästä

Hollolan Hirvi, Hollola: Maaseuturavintola

Oktoberfest 24.10. klo 17-23

Perinteinen Oktoberfest jo 22.kertaa, tuhtia ruokaa, olutta musiikkia, laulua ja tanssinäytös. Ohjelmassa Oktober Ensemble, johtajanaan Harri Lidsle, oktoberbuffet, Riinat ja Rikut ja loppuillasta Miikka Kallio ja Mikko Matias Peltoniemi.

Käytämme ruuissamme mahdollisimman lähella tuotettuja raaka-aineita ja hankimme suoraan tutuilta ja turvallisilta tuottajilta. Erikoisuutemme ovat hirvi- ja muut riistaruuat. Ostamme hirvenlihan suoraan paikallisilta metsästysseuroilta

Tapahtuman Facebook -sivulle

Katso lisää tästä

Hevossilta, Forssa: täynnä elämyksiä

8.11.2020 Isänpäivälounas

Paikallisista käsintehdyistä herkuista, riistasta ja lähitilojen luomulihoista notkuva suosittu Isänpäivälounas katetaan Hevossillan talliravintolaan.

Kattaukset klo 12.00 ja 14.00
Hinta 39€/hlö, lapset 7-13 v. 10€ ja 3-6 v. 5€

pöytävaraukset: 044 2957525 tai hevossilta@hevossilta.fi

Laavu-illallinen

Upeasti kynttilöin valaistulla laavulla, avotulella valmistettu illallinen merkkipäivään, pariskunnille, työryhmälle, kaveriporukalle tai muille pienille ryhmille (max.20hlö) on suussa sulava ja lämmittävä elämys!

Illallinen esimerkiksi: metsäsienikeitto tai koskenlaskijankeitto, juustosarvia. Pääruokana pannulla paistettuja kasvis-grillijuustovartaita, kermaperunaa, käristelihaa sekä loimulohta, juomia
Jälkiruoaksi suklaalettuja, marjoja ja kahvia/glögiä. Menu räätälöitävissä toiveiden mukaan.

Alkaen 90e/hlö

Varaa: 044 2957525 tai hevossilta@hevossilta.fi

Nauti syksystä mökillä

Leppäniemen Hirsihuvilat, Hauho: Nauti syksyisestä luonnosta

Varaa oma hirsihuvilasi Iso-Roineen rannalta. Mökit on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön mukavuuksista tinkimättä. Mökkejä löytyy niin pienelle kuin isommalle porukalle.

Tutustu tarjontaan tästä

Mökillä ei käy aika tylsäksi!

Meiltä löytyy: Kalastusta, marjastusta, sienestystä, metsäpolut, nuotiopaikka, rantasauna, palju, frisbeegolfrata, kisakenttä ja paljon muuta.

Lisää aktiviteeteistä täältä

Varaukset ja tiedustelut: +358 400 925 077 tai hirsihuvilat@hirsihuvilat.com

Rantalan lomamökit, Hartola: Tunnelmallinen mökkiloma Iso-Paljon rannalla

Kannattaa tulla nauttimaan sysksyn pimenevistä illoista tunnelmallisille mökeille ja varata oma loma. Rantalan metsissä on mukava lenkkeillä vaikka koiran kanssa ja puolukkaakin on vielä paljon. Nyt nopsaan nappaamaan herkut talteen ja varamaan mökkiä!

Talasniemi              Kuikanranta        Tuomaantupa             Pajaranta
19-26.10. 623€           24.-31.10. 820€     19.-23.10.2020 468€       5-10.10. 496€ &  22.-25.10.2020 364€

Kytöranta             Lassinmaja        Myllymökki                   Juurlahti
19.-23.10. 419€       17-22.10. 496€      7.-10.10.2020 494€         5.-9.10.2020 407€ & 19.-23.10.2020 407€

Pätiälän Kartanon lomamökit, Asikkala: Rauhaa ja aikaa Päijänteen rannalla

Yksilöllisesti sisustetut kelohonkamökit- ja hirsihuvilat sijaitsevat väljästi 5 km:n pituisella rantaviivalla. Mökeillä on oma pihapiiri ja ranta, sauna, terassi, moderni keittiö ja kylpyhuone,tunnelmallinen takka, ikivanhoja kelohirsiä tai puhtaanraikasta puuta ympärillään.

Mökit ovat kooltaan joko 2:lle, 4:lle tai 6:lle hengelle.

Katso lisää meistä

Varaukset: 040 – 769 30 53, 03-766 6358 tai kaarina.patiala@phnet.fi

Pätiälän kartanon lomamökit

Hämeenniemen lomahuvilat, Heinola: Tasokkaat lomamökit puhtaan järven rannalla

Maaseudulla, jonne ei ole tuntien ajomatka, sijaitsee siistejä huviloita, puhtaan vesistön äärellä. Täällä et tunne olevasi yksin, vaikka keskellä maaseutua olisitkin, palvelu pelaa ja lomaviihtyvyydestäsi huolehditaan, lähes 20 vuoden kokemuksella.

Meiltä löytyy ohjelmaa jokaisen makuun: Vuokrattavana kanootteja, Maisemaristeilyjä huviveneellä, Kalastusmatkailua, Omatoiminen kalastus, Lenkkipolut, Soutuveneet , Vierailu päätilalla ja paljon muuta.

Varaamaan tästä

Rantaloma Heinolassa

Puharniemi, Villa Metso, Vesivehmaa: Unohtumaton elämys veden äärellä

Loma Villa Metsossa on unohtumaton elämys. Ympäristön kauniit metsä- ja järvimaisemat sekä korkeatasoisesti varusteltu huvila tarjoavat upeat puitteet laadukkaalle vapaa-ajalle. Järven rannalla, keskellä luonnon kauneutta, sielu lepää ja mieli virkistyy.

Tutustu lisää tästä

Tästä varaamaan

Lehmonkärki Resort, Asikkala: Luksusta kaikille aisteille

Päijänteen rannalla sijaitseva korkeatasoinen matkailukeskus Lehmonkärki tarjoaa luksusta kaikille aisteille. Tarjoamme käyttöösi tyylikkäät ja tasokkaat kokous- ja majoitustilat, keittiön, joka tarjoaa paikallisista raaka-aineista valmistettuja makunautintoja ja ennenkaikkea yksilöllisen ja ensiluokkaisen palvelun. Lehmonkärkeä ympäröi Etelä-Päijänteen upea luonto. Voit lähteä veneellä omatoimiretkelle lähisaareen, varata opastetun retken kansallispuistoon tai ihailla vesistöä sup-laudan päältä. Puhdas vesistö, kaunis luonto ja hiljaisuus tulevat kaupan päälle.

9-11.10./250€ (2+2 hlö)

10.-11.10/1270€ (14+6 hlö)

30.10.-1.11./450€ (4 hlö)

30.10.-1.11./250€ (2+2 hlö)

Hinta sisältää pedatut vuoteet ja pyyhkeet, ulkoporeallas eri veloituksesta.

Katso yhteystiedot täältä

Hoimelan tila, Asikkala: Tunnelmallista maatilamatkailua

Hoimelan tila tarjoaa lomalaisille majoitusta pääasiassa kesäaikaan idyllisessä ja alkuperäisissä noin 100-vuotta vanhoissa tilan rakennuksissa.
Esimerkiksi Väentupa, Makasiini, Mummonmökki ja Rantatupa. Nyt onkin ollut poikkeuksellisen lämmin syksy. Olemme voineet nauttia lomalaisten kera aurinkoisista syyspäivistä. Voimme ottaa vieraita vastaan yöpakkasiin asti.
Yhteystiedot: +358 40 530 1927 tai sirkku.jarvenpaa@hoimela.com
Hoimelan tila

Aurinkoranta, Vääksy: Rentoa yhdessäoloa

Aurinkorannan mökeissä ja huviloissa on helppo viettää lomaa. Mökit on suunniteltu rentoon yhdessäoloon, saunomiseen ja yhteiseen ruuanlaittoon. Hyvät unet takaavat virkistävän loman ja siksi olemme satsanneet tilaviin makuuhuoneisiin ja hyviin sänkyihin.

Tutustu lisää tästä

Vapaata tilaa löytyy vielä!

Estelle : 12.-15.10.           19.-25.10.

Armi : 5.-11.10.                12.-18.10.                            19.-25.10.                        26.-28.10.

Oskari: 19.-23.10.           26.-29.10.

Amanda: 23.-25.10.       26.-31.10.

Olivia: 19.-25.10.            26.-31.10.

Katso hinnat täältä

Yhteystiedot: sole@aurinkoranta.fi tai 040 542 3867