Etelä- ja Pohjois-Savossa riittää tekemistä talvella

Artikkelit

Kuva: Valkeisen loma

Lähde nauttimaan Suomen Savosta. Tässä pieni katsaus meidän Matka maalle -sivuston kohdetarjontaa. Lisä tietoa näistä hurmaavista kohteista, ja muista helmistämme löydät matkailupalveluhaustamme. Tutustu samalla Savon ja Savonlinnan talviloma tapahtumiin täällä. Tarjolla on muun muassa joogaa järven jäällä, retkiluistelua, ulkoporeamme ja paljon muuta.

Iloluontonen, Vaaraslahti

Iloluontonen on yritys, joka tuottaa luontoon, luonnontuotteisiin ja hevosiin pohjautuvia elämys- ja hyvinvointipalveluja sekä neuvontaa. Villiyrtit, turvehoidot, vähän erilainen hevostoiminta – siinä on pähkinän kuoressa toimintamme kulmakivet. Meidän juttumme on yksilöllinen ja lämmin kohtaaminen rauhallisessa miljöössä.

24.2.  Talli-Rentoilijat klo 17.00/25€

Eli 1,5 h laatuaikaa lämminhenkisessä, mutta vilpoisassa pihatossa ihanien hevosten kanssa puuhaillen. Saa paijata, letittää, leperrellä, opetella pukemaan varusteita, hupsutella ja ennen kaikkea olla rennosti, elää hetkessä, ladata akkuja ja rentoutua. Toiveita ja haaveita pyritään mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan. Ei tarvitse tietää tai osata hevosista mitään, eikä haittaa vaikka vähän pelottaisikin, olen rinnalla ja yhdessä voitetaan jännitysmöröt. Pääasia, että vaatetta on lämpimästi päällä ja mieli avoin

Turvehoito/60€/60min kerta

Turvehoito syvä rentouttaa kokonaisvaltaisesti sekä kehon, että mielen. Mikäli kärsit stressistä, lihaskalvo- ja lihaskireyksistä, huonosti nukutuista öistä, hidastuneesta aineenvaihdunnasta, iho-ongelmista tai heikentyneestä ääreisverenkierrosta, on turvehoidoista todellakin apua juuri sinulle. Turvehoito tapahtuu hierontapöydällä. 60 min turvehoidossa lämmin turvehaude tulee selkä-hartia -alueelle. Lämpöpakkaukset tehostavat turpeen aineenvaihduntaa kiihdyttävää vaikutusta. Hoitoon sisältyy päähieronta, käsi- ja jalkahieronnat sekä selän ja hartioiden imukuppi- ja öljyhieronta. Hoito on todella tehokas jumiutuneille hartioille ja kipeälle selälle.

Rohkeusratsastus/65€/1 henkilö

Ihailetko uljaita hevosia, mutta suuri koko hirvittää? Ehkä joku aiemmin tapahtunut sattumus pyörii takaraivossa ja pelkäät hevosia? Kynnys lähteä isolle tallille tuntuu liian korkealta? Nyt on elämäsi tilaisuus ottaa hevoseen kontakti uudestaan ja siinä sivussa saada voittajafiilis! Meidän maailman lutuisin Selma on valmiina vastaanottamaan sinut lempeästi ja hellyyttävästi. Selkään ei ole pakko edes mennä, minulla on kyllä mielessä muitakin tapoja tehdä tuttavuutta kuvan kauniin suomenhevosen kanssa.

Tutustu meihin lisää täältä ja Ota yhteyttä tämän lomakkeen avulla tai puhelimitse +358 40 744 1792 tai sähköpostitse maiju@iloluontonen.fi

May be an image of horse and outerwear

Ylämäen tila, Kiuruvesi

Ylämäen tilalla vietetään rentoja ja leppoisia päiviä nauttien mukavasta tekemisestä aidossa ja kodikkaassa maalaismiljöössä. Toimintaperiaatteenamme on Green Care, joka antaa voimaa luonnosta ja eläimistä. Meiltä saat hyvää oloa ja mielen virkeyttä leppoisista arkiaskareista ja kauniista järviluonnosta. Voit osallistua tilalla eläinten hoitoon ja rapsutteluun, hiljaisuudessa ja kaikessa rauhassa puhtaan, Niemisjärven rannalla Kiuruvedellä.

Meiltä voit vuokrata huoneen tai 97 neliön huoneiston (tupakeittiö ja 2 makuuhuonetta). Huoneistossa on hyvin varusteltu keittiö. Vuokrattavissa on myös poreallas ja rantasauna.

Meillä voit osallistua päivän askareisiin, puutarhan- ja kotieläinten hoitamiseen. Ulkona voit pelata pihapelejä. Luonnon eläinten seuraamista ja kuvausta. Rannassamme on mahdollista kalastella Niemisjärvellä sekä osallistua metsäretkelle. Nuotiopaikallamme voit paistaa makkaraa ja keittää vaikka nokipannukahvit.

Jos kiinnostuit voit tutustua nettisivuihimme tai ottaa yhteyttä puhelimitse numeroon +358 50 352 9541 tai laittaa sähköpostia osoitteeseen rantonenkari@gmail.com

Alatalon lomamökit, Airaksela

Kuopion kaupungin Airakselan kylässä sijaitsevat Alatalon Lomamökit tarjoavat laatua jokaiseen makuun. Kaikki mökit ovat kirkasvetisen Petäisen-järven rannalla rauhallisessa maalaismaisemassa.

Tässä esiteltynä yksi meidän mökeistä:

Arhippa on vuonna 2007 rakennettu kaksikerroksinen lautarakenteinen mökki. Alakerrassa sijaitsee tupakeittiö, 2 hengen makuuhuone, inva-wc, kodinhoito/pukuhuone, suihku ja sähkölämmitteinen sauna. Yläkerrassa sijaitsevat 2, 3 ja 2+2 hengen makuuhuoneet ja suihku/wc. Molemmissa kerroksissa on lisäksi reilusti eteis- ja aulatilaa. Yläkerrassa on parveke ja alakerrassa avokuisti. Pihapiirissä on erillinen autokatos. Arhippaa maksaa viikolta 950 – 1250 €

Koivun risuista koristeita la 22.2 klo 10-14/5€

Kuopion kansalaisopiston Koivun risuista koristeita kurssi(25401002K),  järjestetään Alatalon lomamökkien pajalla. Risuista voi tehdä muun muassa kransseja ja muita koriste. Vielä mahtuu mukaan, mutta ilmoittautukaa kansalaisopistolle mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen sari@alatalonlomamokit.fi tai puhelimitse +358 40 595 6040.

No photo description available.

No photo description available.No photo description available.

Matkailutila Naaranlahti, Punkaharju

Majoitus rauhallisessa ja rentouttavassa ympäristössä. Matkailutila Naaranlahti Punkaharjulla, kansallismaiseman vieressä ja Saimaan vesistön kirkkaan kruununjalokiven, Puruveden, rannalla on ollut lomailijoiden ja suomalaista maaseutua arvostavien kohtaamispaikka vuodesta 1964.

Naaranlahdessa majoitut rauhallisessa ja rentouttavassa ympäristössä kirkasvetisen Puruveden rannalla. Mökit ovat hyvin varusteltuja. Jokaisessa on oma ranta, soutuvene ja yksityisyys. Voit myös majoittua huoneessa tai huoneistossa aamupalan kera. Huoneistoissa on omat pikkukeittiöt varusteluineen ja suihkut. Yhteiskäytössä grillipaikka, ranta ja soutuveneitä.

Varaa mieleisesi majoitus täältä

Meillä voit muun muassa nauttia luontopoluista kävellen tai hiihtäen, käydä avannossa, lumikenkäillä tai vain nauttia oma mökin rauhasta. Tutustu meihin lisää nettisivuillamme.

Ota yhteyttä sähköpostitse info@naaranlahti.com tai sähköpostitse +358 15 473 123

No photo description available.

Lomamokkila, Savonlinna

Lomamokkila tarjoaa loistavat puitteet onnistuneen loman viettoon Savonlinnassa Saimaan sydämessä. Voit valita aamiaismajoituksen laadukkaissa huoneissa tai nauttia luonnonrauhasta rantamökeissä ympäri vuoden. Tarjoamme lisäksi herkullista maalaisruokaa tilan omia tuotteita käyttäen. Lähiseutu tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa – Savonlinnaan ajat vartissa ja Punkaharjulle sekä Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistoihin reilussa puolessa tunnissa.

Lomamokkilassa voit tutustua maatilan eläimiin aidossa ympäristössä. Harrastehuoneessa voit pelata biljardia ja lautapelejä sekä lueskella kirjoja. Lisäksi käytössäsi on kotakeittiö. Vuonna 1810 rakennettuun aittaan on perustettu aittapuoti, josta voit löytää kotikutoisia villasukkia ja ripsiliinoja sekä muita tilan tuotteita. Tilan historiasta kertoo vanhaan riiheen kunnostettu riihimuseo.

Päärakennuksesta on matkaa noin kilometri järvenrantaan. Järvellä voit kokeilla kalastusta, uida tai nauttia rantasaunan ja savusaunan lempeistä löylyistä. Talvella lähimaastosta löytyy hiihtolatuja sekä moottorikelkkaura. Voit myös kokeilla retkiluistelua ja muita ohjattuja aktiviteetteja lähiseudulla yhteistyökumppaneidemme avustuksella.

Voit ottaa meihin yhteyttä myös puhelimitse numeroon +358 15 523 117 tai sähköpostiin info@lomamokkila.fi

May be an image of sky, tree and snow

May be an image of dog and outdoorsMay be an image of nature, sky and tree

Aurinkolaukka, Hiukkajoki

Aurinkolaukka on talli Punkaharjulla, upean Puruveden rannalla. Talli tarjoaa monipuolisten maastoratsastusretkien ja vaellusten lisäksi muun muassa räätälöityjä viikonloppukursseja ja kesäleirejä. Talvisin ratsastamme askelpolkuja ja kyläteitä pitkin sekä irrottelemme jäällä.
Hevosemme ovat luotettavia, koulutettuja ja siedätettyjä. Niiden kanssa voi huoletta kulkea kaduillakin.

Hevosvaellus luonnossa

Hevosvaellusten ryhmiä on tarjolla kaikenikäisille ja -tasoisille ratsastajille. Ratsastusryhmien koot vaihtelevat 2-7 oppilasta/ryhmä. Vaellushevosina toimivat sosiaaliset, persoonalliset, mukavat ja ennen kaikkea osaavat issikat. Tallilta löytyy jokaiselle sopivankokoinen issikka, sillä meillä on monta erikokoista hevosta. Vaellusten vetäjät tuntevat hevoset ja maastot hyvin. Vetäjät haluavat varmistaa vierailevien ratsastajien onnistuneen ratsastuskokemuksen.

Lisää tietoa meistä löydät nettisivuiltamme tai ota yhteyttä puhelimitse +358 50 553 5640 tai sähköpostitse aurinkolaukka@gmail.com

May be an image of animal