Esittelyssä uusi jäsenyritys; Purola Farm, Saarijärvi

Blogit

Purola Farm Saarijärvellä tarjoaa ympäri vuoden majatalomajoitusta, maatilalomia, ratsastusta islanninhevosilla, turvehoitoja sekä sosiaalipedagogista toimintaa hevosten kanssa luomutilalla. Juhlat, kokoukset ja tyky-päivätkin ohjelmineen sekä ruokailuineen voi järjestää mukavasti maaseudun rauhassa.

Perheyritys sai alkunsa hevoshullun Pipsan ja luontoa rakastavan Fränzin unelmasta harjoittaa majatalo- ja islanninhevostoimintaa tilavalla maatilalla, luonnon ympäröimänä. Keski-Suomesta Pajupuron kylän tuntumasta, Katajajärven rannalta löytyi mitä etsittiin; Purolan maatila ostettiin loppuvuodesta 2009 ja huhtikuussa 2010, lähes tasan 10 vuotta sitten, alkoivat ensimmäiset kunnostustyöt. Tekemistä riitti ja majatalo oli valmis kesällä 2011, ruokailu- ja kokoustilojen laajennus 2015.

Luonnon kunnioitus ja ekologiset arvot ovat tärkeitä tilan toimintaa ohjaavia arvoja, mikä näkyy mm. energian tarpeen minimoimisena, lähi- ja luomutuotteiden suosimisena, aurinkopaneelien avulla energian keräämisenä ja luomuviljelynä. Tila on Suomen Luomumatkailu -yhdistyksen jäsen ja mukana Sustainable Travel Finland -ohjelmassa.

Majataloon mahtuu majoittumaan 16+2 henkeä ja aittamajoitukseen kesäisin neljä lisää. Aamupala tuoreine patonkeineen aloittaa lomapäivän leppoisasti. Mahdollisuus tilata myös illallinen, joka valmistetaan pääosin luomu- ja lähiraaka-aineista.

Katajajärven rannalla Purola Farmin tiluksilla on tilaa touhuta; pihapelit, maatilatöissä avustaminen, eläinten ruokinta, uinti, saunominen, kalastaminen ja melonta järvellä ovat vain pieni osa aktiviteeteista, joita tilalla voit harrastaa. Lähiluonto tarjoaa mahdollisuuksia esimerkiksi patikointiin ja retkeilyyn, marjastukseen ja sienestykseen, pyöräilyyn sekä talvisin hiihtoon ja lumikenkäilyyn.

Tallin tarjontaan kuuluu maastoratsastukset, yli yön vaellukset, erilaiset retket, askellajitunnit ja eripituiset leirit lapsille ja aikuisille sekä koulutukset hyvin koulutetuilla islanninhevosilla. Purola Farmin Pipsa on suorittanut sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajakoulutuksen ja harjoittaakin toimintaa tilalla yksilöille ja ryhmille.