Eläimellistä menoa maaseudulla

Artikkelit

Vapaapäivistä tai arki-illoista kannattaa lähteä nauttimaan maaseudulle. Tässä on muutama maaseutumatkailun kohde, joissa on ihania kotieläimiä. Useimmilta kohteilta löytyy tuttuja eläimiä, kuten kanoja, lampaita sekä lehmiä. Mutta joltain löytyy myös vuohia, alpakkoja tai jopa aaseja. Maaseutukohteet sopivat niin aikuisempaan makuun kuin perheen pienemmille. Kotieläintoiminnan lisäksi kohteista löytyy kahviloita, ravintoloita ja paljon muuta erilaista ohjelmaa. Nämä ja muut kohteet löytyvät matkailupalveluhausta.

Maatilamatkailu Ilomäki, Peräseinäjoki

Maatilamatkailu Ilomäki tarjoaa vierailleen mökkimajoitusta, aitoja elämyksiä ja ihania eläimiä. Ilomäen läheisyydessä on muun muassa Ähtärin eläinpuisto, Powerpark huvipuisto sekä Tuurin kyläkauppa. Tilalta löytyy hevosia, pupuja, lampaita sekä kissoja. Eläinten hoitoon pääsee osallistumaan halutessaan ja lisäksi Ilomäellä järjestetään erilaisia eläinleirejä lapsille.

Ilomäellä mahtuu majoittumaan erilaisiin mökkeihin, jotka sopivat 2-7 hengelle. Mökkejä löytyy erilaisiin tarpeisiin ja erilaisilla varustuksilla. Mökeistä löytyy myös tarpeet ruoanlaittoon. Mökkien oheen on saatavissa myös kylpytynnyri.

Lisätietoja: Kurkkaa Ilomäen verkko– sekä facebook-sivut.  Voit olla yhteydessä myös puhelimitse numeroon 040 702 3922 tai sähköpostitse osoitteeseen info@maatilamatkailuilomaki.fi.

Häyrilän maatilamajoitus, Juva

Häyrilän maatilamajoituksesta löytyy kissoja sekä useita kanoja. Häyrilästä voi vuokrata mökin pidempi aikaiseenkin tarpeeseen. Mökkiin mahtuu kaksi, ja kiven heiton päässä mökistä on hiekkapohjainen uimaranta sekä ihana puulämmitteinen sauna. Mökkimajoituksen lisäksi Häyrilässä on tarjolla aamiaismajoitusta 50 € yö hintaan.

Lisätietoja: Kurkkaa Häyrilän verkko– sekä facebook-sivut.  Voit olla yhteydessä myös puhelimitse numeroon 040 524 2657 tai sähköpostitse osoitteeseen contact@hayrila.fi.

Tuhannen tarinan talo, Kannuskoski

Tuhannen tarinan talo on helppo tapa majoittua luonnon keskellä maaseudulla. Tarjolla on mukavaa ohjelmaa ja herkullista ruokaa, hyviä retkikohteita lähikaupungeissa sekä erilaisia eläimiä. Talosta löytyy muun muassa hevosia, lampaita, pupuja sekä vuohia. Tuhannen tarinan talosta voi varata itselleen pelkän majoituksen tai sitten puoli- tai  täysihoidon.

Tyypillinen päivä Tuhannen tarinan talossa:

klo 8.30-  9.30 Aamiainen

Mahdollisuus osallistua eläinten ruokintaan yhdessä emännän kanssa.

klo 12 Lounas

Lomalaisten omaa ohjelmaa. Esim.  eläinten rapsuttelua, luontoretkeilyä, onkimista, melomista tai vaikka retki lähikaupunkien kohteisiin. Mahdollisuus varata ratsastusta 20 €/45 min tai kärri- tai rekiajelua vuodenajasta riippuen 20 €/30 min.

Klo 17 – 18 Päivällinen

Saunavuoro

Täysihoitoon sisältyy päivällinen tulopäivänä, lähtöpäivänä aamiainen.

Lisätietoja: Kurkkaa Tuhannen tarinan talon verkko– sekä facebook-sivut.  Voit olla yhteydessä myös puhelimitse numeroon 050 5303471 tai sähköpostitse osoitteeseen tuhannentarinantalo@tuhannentarinantalo.com.

Artic Adventure wolf trail, Rovaniemi

Miltä kuulostaisi vähän erilainen koira-aktiviteetti? Artic Adventure Wolf trailin kanssa pääset syksyllä husky-valjakkoajelulle. Ajelu voi olla 4- tai 8 kilometriä pitkä. Retkeen kuuluu mukaan lämpöisemmät vaatteet, kuuma juoma sekä ajeluun tarvittavat varusteet. Ajelun jälkeen on mahdollista ottaa kuvia koirien kanssa. Retken kesto on noin kolme tuntia. Retki on varma menestys koirien rakastajien keskuudessa.

Lisätietoja: Kurkkaa Artc Adventure wolf trail verkko– sekä facebook-sivut.  Voit olla yhteydessä myös puhelimitse numeroon +358 465 383 358 tai sähköpostitse osoitteeseen info@laponie-finlande-wolftrail.com.

Ota myös seurantaan meidän Matkamaalle.fi verkko- ja facebook-sivut. Julkaisemme myös Instagram-tilillämme tietoa kohteistamme ja menovinkkejä pitkin vuotta.

Kansikuva: Maatilamatkailu Ilomäki, Facebook-sivut