Musta lammas

Mustan Lampaan jokainen ruokalaji on valmistettu alusta loppuun ravintolan omassa keittiössä parhaista raaka-aineista. Neljä kertaa vuodessa vaihtuva ruokalista ja teemaviikot antavat mahdollisuuden nauttia aina uusista ihanista makuelämyksistä. Ravintola Musta Lammas on hyväksytty gastronomisen seuran Chaine des Rotisseurs’n kilpiravintolaksi.

Ravintola Musta Lammas sijaitsee kellariholveissa, jotka rakennettiin alunperin vuonna 1862 oluttehtaan käyttöön. Muutama vuosi myöhemmin Gustav Ranin lunasti tehtaan ja alkoi oluen lisäksi valmistaa kuuluisaa Savon Wiinaa, joka aikoinaan oli suurin vientimerkki Suomessa. Vielä 1970-luvulla jykevät kellarit toimivat Raninin panimon edustustiloina.

Mustan Lampaan taidonnäyte on neljän ruokalajin yllätysmenu, joka tarjoilee elämyksiä kaikille aisteillesi listäen sesonkia sesongin sisällä. Mustan Lampaan elämys on nykypäivän fine diningia.

Gastronomisen alueen tuottajien monipuoliset raaka-aineet ja meitä ympäröivän luonnon antimet yhdistyvät omintakeiseen tapaamme kokata, tuoden ruokien parhaat puolet esiin.

Tämä on oodi käsityölle, paikallisuudelle ja keittotaidolle!

Mustan Lampaan jokaisen ruokalajin takana on innostunut ja idearikas, keittiömestari Jere Hakkaraisen vetämä keittiötiimi!

Keittiö inspiroituu ruokavuotemme useista eri sesongeista, pohjois-savolaisista metsistä, pelloista ja puhtaista järvistä. Oma pelto ravintolan katolla ja upeat lähialueen tuottajat sekä keräilijät mahdollistavat maailman parhaat raaka-aineet maukkaimpiin elämyksiin.

Keittiömestari Jere Hakkarainen, Musta Lammas

Ravintola Musta Lammas
Satamakatu 4
70100 KUOPIO

mustalammas nettisivut