Salmenahon Lomamökit

Tule nauttimaan rauhallisesta savolaisesta maaseudusta ympäri vuoden saunoen, uiden, soudellen ja kalastellen.

Perinteistä maataloutta harjoittava tila sijaitsee Etelä-Savossa, Sulkavan kunnassa, Siikajärvi- sekä Kapeavesi-järvien ranta-alueella. Salmenahon mökit sijaitsevat Sulkavalla, Siikajärven ja Kapeaveden etelärannoilla. Kapeaveden vastarannalla ei ole muita mökkejä, joten oma rauha on taattu.

Vuokramökki­toiminta aloitettiin Salmenahossa jo vuonna 1975. Takana on siis jo yli kolmenkymmenen vuoden kokemus, ja nuorempi polvi on jatkanut toimintaa vuodesta 1995.

Voit tilata valmiiksi mökille saunaan tuoreen koivuvihdan ja näin pääset heti nauttimaan koivun terveellisistä vaikutuksista, sillä vihtominen todella rentouttaa. Leppoisa löyly ja kiireetön vihtominen alentaa myös verenpainetta.

Asiakkaiden käytössä on muun muassa kalastusvälineitä, polkuvene ja murtomaasuksia.

Talvisin jäällä kulkee latuja hiihtoa varten. Lisäksi voi harrastaa myös pilkkimistä. Mukavana lisä on, että noin 15 kilometrin päässä sijaitsee laskettelurinne Hasamäki, jossa on hyvät laskettelu- ja lumilaitailumahdollisuudet.Talvella voi hypätä kyytiin rekiajelulle.

Syksyisin ja loppukesästä mökkien lähimaastot ovat erinomaiset sienestykseen ja marjastukseen. Siikajärven puolelta on vesireitti Virtasalmen kapeikon kautta Kapeavedelle, joten myös kalastusaluetta riittää.

Tilalla on erilaisia kotieläimiä ja mukavaa toimintaa lapsille kuten ratsastusta. Voit tutustua Ihantala-tilan vanhaan myllyrakennukseen Salmenahon vanhan isännän johdolla.

Asiakkaiden vuokrattavissa on neljä hyvin varusteltua loma-asuntoa. Kaikilla mökeillä on omat veneet ja lapsiystävälliset rannat.

Isommat seitsemän hengen loma-asunnot ovat kooltaan 94 neliöisiä ja pienemmät viiden hengen mökit ovat kooltaan 40 neliöisiä. Molempia mökkikokoja on tarjolla kaksi kappaletta. Isoimmissa mökeissä on sähkösauna ja pienemmissä taas puulämmitteinen. Molemmissa mökeissä on tarjolla grilli. Kaikilla loma-asunnoille on myönnetty MALO-luokitus 5.

Mökkien varustelu:

  • sauna
  • grilli
  • tupakeittiö
  • takka
  • runsaasti nukkumatilaa
  • peseytymistilat