Hakamaan lammastila

Hakamaan Lammastila sijaitsee Keski-Suomessa, täällä saat kokea maaseudun rauhan aitona ja koruttoman kauniina. Meillä saa puuhastella maatilan askareissa, ulkoilla lampaiden ja muiden tilan eläinten kanssa sekä oppia kestävän kehityksen mukaisesta lampaankasvatuksesta. Valmistamme sinulle maittavan aterian lähialueella tuotetuista raaka-aineista. Voit nauttia sen tunnelmallisen puotimme suojassa. Kotiin viemisiksi voit ostaa tilamme ja muiden lähituottajien tuotteita tilapuodistamme.

Keskeisimpiä arvojamme ovat eettisyys, turvallisuus, reiluus ja aitous. Esimerkiksi elintarvikkeissamme tavoittelemme aitoutta ja herkullisuutta, mahdollisimman vähällä sokerilla ja mieluiten täysin ilman säilöntäaineita. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että meillä ja yhteistyötiloillamme ihmiset ja eläimet hoidetaan hyvin. Eläimet saavat elää lajityypilleen mahdollisen tyypillistä elämää ja ihmiset saavat työstään oikeudenmukaisen korvauksen. Tuotteidemme hinnat ovatkin rakentuneet pohjalle, joka takaa kestävän ja terveen ruoantuotannon.

Voit tulla piipahtamaan puodissamme aukioloaikojen puitteissa, osallistua kursseillemme, varata ryhmällesi tilausruokailun tai viettää vaikka kokonaisen päivän maatilalla.

Tilapuoti

Tilapuoti tarjoaa valikoiman laadukkaita elintarvikkeita, lampaantaljoja ja villatuotteita, joiden tuotannossa reiluudesta, eettisyydestä ja ekologisuudesta ei ole tingitty. Hakamaan lammastilan laadukkaita hilloja ja mehuja sekä luonnollisesti kasvatettujen lampaiden lihasta valmistettuja herkkuja voit tarjota hyvillä mielin. Ne ovat täynnä aitoa makua, sillä lisä- ja säilöntäaineet sekä sokeri on minimoitu. Kaikki tuottajamme ovat sitoutuneet eettisyyteen, läpinäkyvyyteen ja eläinten luonnollisen hyvinvoinnin edistämiseen.

Päivä maatilalla

Haluatteko kokea, millaista on ruuan tuotanto toimivalla tuotantotilalla vai kiinnostavatko maatilan eläimet muuten? Maistuuko raitis ulkoilma, ruumiillinen työ ja lähiruoka? Haluatteko olla porukalla poissa tavanomaisista kuvioista?

Koska tilan bääjaosto on bääasiallisesti halilammaskaliiberia, päätimme tarjota tilan arjesta kiinnostuneille mahdollisuuden osallistua päivän ajan tilan töihin. Päivän aikana tutustutaan lampaaseen tuotantoeläimenä ja lemmikkinä, pohditaan ruokintaa ja hyvinvoinnin perusedellytyksiä sekä syödään hyvin.

Lampaiden lisäksi ihmetellään kanalan väkeä, pupuja, ponilogistiikkayksikköä, tuholaistorjuntaa suorittavia kissoja sekä tilan työkoiria. Lounaalla maistellaan keittoa ja tuoretta leipää ja päivä päättyy iltapäiväkahvien lomassa suoritettavaan yhteenvetoon.

Maatilapäivän hinta on 40 euroa/henkilö

Puuharyhmä lapsille

Haluaisimme löytää pilottiryhmään lapsia, joilla on haasteita vuorovaikutustaidoissa, ja kavereiden löytäminen voi olla vaikeaa. Kiinnostus eläimiä ja maatilalla touhuamista kohtaan on luonnollisesti plussaa. Lapset voivat tutustua muihin samanhenkisiin lapsiin pienessä ryhmässä (4-6 lasta), turvallisessa ympäristössä ja ohjatusti – mukavan tekemisen ohessa.

Tutustumme tilan eläimiin ja eläinten hoitamiseen – sekä tietysti hoidamme eläimiä yhdessä. Tilan eläimet on opetettu kohtaamaan erilaisia ihmisiä ja monenlaiseen tekemiseen. Rauhoittumalla eläinten parissa lapset saavat onnistumisen kokemuksia ja ylittävät itsensä. Tilalla on lampaiden lisäksi kani, poneja, kanoja, kissoja ja koiria.

Vanhemmille on tarjolla ryhmän aikana vertaistukea ja vaikkapa iltalenkki. Tilan kahvila on myös avoinna.

Päiväleiri lapsille

Viiden päivän päiväleirejä järjestetään kesäkuussa ennen juhannusta sekä elokuussa ennen koulujen alkua. Leireillä löytyy tekemistä parhaiten 6-12-vuotiaille, eläimistä, luonnosta ja maajusseilusta kiinnostuneille. Puuhaamme päivittäin tilan eläinten kanssa, retkeilemme tilan lähimaastossa ja tutkimme maatilaympäristöä. Lounas ja välipala kuuluvat ohjelmaan joka päivä, kuten myös lukuhetki ruuan jälkeen.

Yhteen ryhmään mahtuu 15 lasta ja viiden päivän leirin hinta on 179,80 € (sis. Alv 24%, vakuutukset, ruokailut ja puuhailut). Leirin toiminta-aika on klo 9-15. Leirin aikuisina häärää monialaisia ammattilaisia, eläintenhoitajia, vapaa-ajan toiminnan ohjaajia, kesäntyöntekijöitä sekä tilan emäntä.

Kesäkuun leirit:

3.-7.6. ja 10.-14.6.

 

Tarjoamme vieraillemme maukkaudestaan tunnettua kasvispainotteista kotiruokaa, jonka valmistuksessa huomioidaan aina hiilijalanjälki ja ruokahävikki. Raaka-aineet aterioihin valitaan sesongin mukaan ja ne tarjoillaan toiveidenne mukaan tilan viihtyisässä vierastuvassa tai luonnon helmassa.

Arvostamme yksinkertaisia, puhtaita ja eettisesti tuotettuja raaka-aineita, sekä Suomen metsien antimia. Haluamme tarjonnallamme osoittaa, että lihan määrää voidaan aterioissa vähentää, makuelämyksestä tinkimättä. Syödään lihaa kenties vähän harvemmin ja valitaan silloin eettisesti ja lähellä tuotettua lihaa.

Tuvassamme on ruokailutilat noin 15 henkilölle. Ravintolapalvelumme ovat saatavilla ennakkotilauksesta.

Yksityinen päivällistilaisuus

Tule tutustumaan tilaan ja maistelemaan Hakamaan makuja. Päivällisillä maistellaan noutopöydästä kotimaisia makuja hyödyntäen tilan omaa tuotantoa ja muita lähi- ja pientuottajien herkkuja. Pääruokina lammasta, kalaa sekä kasvisvaihtoehto, lisukkeina salaattia, juureslisäke ja tuoretta leipää. Jälkiruokabuffetissa juustoja sekä pientä makeaa.

Päivällinen järjestetään yksityistilaisuutena 10-15 hengen porukalle, toivomanasi ajankohtana. Tässä hyvä vinkki vaikka vaihtoehtoisiin pikkujouluihin tai muuten vaan mukavaan illanviettoon porukan kesken. Päivällisen kesto noin 2-3 h.

Meillä voit yöpyä elämyksellisessä Tentsile-teltassa. Samalla pääset tutustumaan tilan toimintaan, maistelemaan aamupalalla pientuottajien herkkuja ja kokemaan kesäyön ihanuuden kevyesti riippuvassa teltassa.

Yöpyminen valmiiksi sijatussa Tentsilessä 149€/yö, max. 2 aikuista ja 2 lasta. Sisältää aamiaisen (talon sämpylät, kahvi/tee/mehu, puuro hillolla). Aamiaisen jälkeen kurkataan vielä eläinten aamutouhut.

Varaa yöpyminen numerosta 040 506 5372

Yöpyminen Tensilessä onnistuu myös omilla makuupusseilla. Tällöin hinta on 80 € ja lisäksi voit ostaa aamiaisen 10 €/hlö.

Tutustu myös muihin lähiseudun kohteisiin

Maatilamatkailu Kumpunen

Keski-Suomi, Petäjävesi

Tutustu

Varjola

Keski-Suomi, Kuusa

Tutustu

Kievari Rantapirtti

Keski-Suomi, Koskenpää

Tutustu