Arvilan tila

Arvilan tilalla tuotetaan kotimaista luomulihaa eettisesti ja luonnon monimuotoisuutta edistäen. Tilan kyytöt elävät mahdollisimman luonnollisesti oman rytminsä mukaan ja laiduntavat keväästä pitkälle syksyyn luonnonlaitumilla ja luomupelloilla. Talvisin karja pääsee halutessaan ulos pihaton avoimista ovista.

Arvilan tilalla asustaa seitsemän kanaa, kukko, kaksi tallikissaa, kaksi suomenhevosta, kaksi shetlanninponia, noin 60-päinen kyyttökarja, lintuja ja monia hyönteisiä, joista osa on hyönteishotelleittemme asiakkaita. Vieraat pääsevät tutustumaan eläinten arkeen.

Arvilan tilan kyytöt laiduntavat vapaasti luonnonlaitumilla ja luomupelloilla varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Samalla ne tekevät arvokasta maisemointityötä perinnebiotoopeilla. Perinnebiotooppi eli perinnemaisema on ihmisten muovaava luontoalue, jolla on runsas kasvi- ja eläinkirjo. Kun laiduntaminen on vähentynyt, perinnebiotoopeista on tullut uhanalaisia. Noin 90 % niitystä ja kedoista on kadonnut maankäytön ja maatalouden teollistumisen takia. Arvilan tilalla kyytöt ylläpitävät niittyjä, metsälaitumia ja hakamaita ja raivaavat tilaa harvinaisille kasveille.

Maatilan lähistöllä voit patikoida luontopoluilla ja perinnemaisemissa, marjastaa ja sienestää tai vaikka istahtaa grillikodalle keittämään nokipannukahvit. Kodan voi varata veloituksetta majoituksen yhteydessä.

Lisäksi voit osallistua järjestettyihin elämyksiin. Tilalla on tarjolla laajan valikoima ainutlaatuisia kokemuksia perheille, yritysporukoille ja polttariporukoille. Miltä kuulostaisi kyyttöagility, hevosajelu vanhan ajan kärryillä tai vaikka laidunpiknik traktorikyydillä?

Perheille on tarjolla muun muassa poni- ja hevosajelua, opastettuja luontopolku mahdollisuuksia ja erilaisia mahdollisuuksia tutustua tilan eläimiin.

Tilapuoti

Arvilan tilalla tuotamme laadukasta, eettistä ja luonnossa laidunnetun luomukyytön lihaa.  Tilapuotimme on auki torstaisin klo 17–19. Suosittelemme tekemään aina ennakkovarauksen. Tilapuodissa käy maksutapana kortti, mobilepay tai käteinen. Varattavissa myös mm. fileitä, flank steakia, entrecoteta, paahto- ja sisäpaistia ja muuta tuoreina.

Tarjolla:
-tuore luomukyytön jauheliha 5kg paketti 15€/kg
-luomukyytön rinta 20€/kg
-ribsejä 15€/kg
-sisä- ja ulkofile
-paahto-, sisä-, ulko- ja kulmapaisteja pakkasesta alk. 20€/kg
Kyyttö on yksi Suomen alkuperäisistä karjarodusta ja tärkeä osa suomalaista kulttuurimaisemaa. Sen arvokkaan ja ainutlaatuisen geeniperimän vaaliminen on meille sydämen asia. Lisäksi kyyttöjen liha on ensiluokkaista.

Yövy yli 100-vuotiaassa hirsimökissä Arvilan pihapiirin idyllissä. Herää linnunlauluun, juo aamukahvit luomukyytön aamupuuhailuja seuraten ja nauti omasta rauhasta luonnon keskellä, omenapuiden katveessa. Viihtyisä mökki soveltuu erinomaisesti isommallekin seurueelle, sillä makuutiloja on peräti 15 hengelle. Mökistä löytyy keittiö, kylpyhuone, suihku ja oma puusauna.

1-3 hlö/arkiyö = 80€                                viikonloppu PE-SU = 250€

4-6hlö/arkiyö =100€                                viikonloppu PE-SU = 300€

7-9hlö/arkiyö = 120€                               viikonloppu PE-SU = 350€

10-12 hlö/arkiyö = 140€                           viikonloppu PE-SU = 400€

13-15hlö/arkiyö = 150€                            viikonloppu PE-SU = 450€

Alle neljän yön vuokraan ei sisälly liinavaatteita eikä loppusiivousta.

Liinavaatteet ja pyyhkeet 15 €/hlö.

 

 

Tutustu myös muihin lähiseudun kohteisiin

Kotojärven Tila & Tapahtuma

Etelä-Suomi, Laukkoski

Tutustu