Vuojoen Kartano

Tervetuloa Vuojoen Kartanolle!

Vuojoen kartano lukeutuu Suomen kauneimpiin empirekartanoihin, sekä kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti arvokkaimpiin kokonaisuuksiin. Kartano mainitaan jo 1500-luvun lopulle ajoittuvissa asiakirjoissa. Nykyinen arkkitehti C.L. Engelin suunnittelema kartano valmistui vuonna 1836, jolloin sitä isännöi Suomen rikkaimpiin miehiin kuuluva ruukinpatruuna Lars Magnus Björkenheim.

Nykyään Vuojoen kartano toimii monipuolisena kokous-, koulutus- ja kulttuurikeskuksena. Kartanon omistaa Eurajoen kunta, ja sen päävuokralaisena on Posiva Oy. Kartanon tiloissa toimivat myös Vuojokisäätiö ja Ravintola Wuojoki.

Heitä hyvästit arjen kiireelle

Luonnonrauhassa Vuojoen Kartanon historialliset salit sekä tunnelmallinen auditorio tarjoavat tyylikkäät puitteet kokouksille, neuvotteluilla ja koulutuksille. Elämykselliset opastukset ja muut ohjelmapalvelut täydentävät päivän toiveidenne mukaan. Majoitus idyllisessä hotellissa Vierastalo Wuojoessa mahdollistaa myös useamman päivän tilaisuuden Vuojoen Kartanolla.

Päärakennuksen empiresalit antavat tyylikkäät puitteet sekä perhe- että yritysjuhlille. Tarkkaan harkitut pienet yksityiskohdat takaavat onnistuneen kokonaisuuden. Klassinen ympäristö höystettynä ripauksella romantiikkaa tarjoaa elämyksiä. Juhlapäivän täydentää ravintola Wuojoen keittiömestarien valmistama herkullinen juhla-ateria.

Orangeria – historiallinen kasvihuone kokous, juhla- ja saunatilaisuuksiin.
Viikunahuone – tyylikäs kokous- ja juhlatila n. 30 hengen tilaisuuksiin.
Kukka- ja ananashuone ovat talvipuutarhaa, jossa virkistäydytään tilaisuuksien välillä.
Saunatilat – sauna 10-15 hengelle, kaksi pukuhuonetilaa ja talvipuutarhan persikkahuone vilvoitteluun ja seurusteluun.

Majoitu viehättävässä kartanomiljöössä

Vierastalo Wuojoessa on kahdeksan huonetta (3x 1hh, 3x 2hh ja 2 x 3hh) – yhteensä 15 vuodepaikkaa. Kaikissa huoneissa on omat wc- ja suihkutilat sekä televisio, minijääkaappi ja mikroaaltouuni. Huoneet ovat savuttomia.

Läntinen flyygelirakennus kuuluu arkkitehti Carl Ludvig Engelin suunnittelemaan empiretyyliseen päärakennuskokonaisuuteen. Rakennus valmistui vuonna 1837 konttori- ja asuintiloiksi.

Vierastalo Wuojoen huoneet on sisustettu kartanon henkeen sopivalla tyylillä. Huoneissa on käytetty käsinpainettua tapettia, joka on valmistettu Vuojoelta päärakennuksen restauroinnin yhteydessä löytyneen mallin perusteella.

Vuojoen Kartano
Kartanontie 28
27100
Eurajoki

044 2424085

Tutustu myös muihin lähiseudun kohteisiin

Sepän Lomapalvelut

Länsi-Suomi, Suodenniemi

Tutustu

Liekoranta

Länsi-Suomi, Sastamala

Tutustu

Niinirannan lomamökit

Länsi-Suomi, Vihteljärvi

Tutustu