Härkäniemen Tuvat

Vuokramökkejä ja -huviloita

Olette lämpimästi tervetulleita lomailemaan Härkäniemen Tuville Mikkeliin! Tarjoamme luksusta ja luonnon rauhaa kaikkina vuodenaikoina. Härkäniemen Tupien korkeatasoiset lomahuvilat luovat hulppeat puitteet monimuotoiseen lomanviettoon järviluonnon keskellä ympäri vuoden vain 10 minuutin päässä Mikkelin torilta.

Tarjoamme yksityisyyttä, luonnonrauhaa ja ylellisyyttä kaikilla mukavuuksilla. Tulkaa kaksin, koko perheen kanssa tai suurella seurueella. Majoitustilaa löytyy yhteensä 68 hengelle kahdeksassa huvilassa!

Metsäretki

Lähde retkelle lähimetsään! Metsäretken aikana tutustutaan lähimetsän kasveihin ja eläimiin. Retken aikana tutustutaan alueen tyypillisiin puihin, kasveihin, sammaliin sekä syötäviin luonnonmarjoihin, sieniin ja luonnonyrtteihin.

 • Ajankohta: kaikkina vuodenaikoina
 • Kesto 1 – 8 tuntia
 • Opastuksen hinta: 99€/1. tunti, seuraavat tunnit 49€/tunti
 • Lisämaksusta: marja- tai yrttijuoma 3€/hlö, marjakeksi 2€/hlö, retkievässämpylä 5€/hlö

Luontoretki

Lumoudu luonnosta! Luontoretken aikana tutustutaan lähiluontoon. Retken aikana tutustutaan alueen tyypillisiin puihin, kasveihin, sammaliin sekä syötäviin luonnonmarjoihin, sieniin ja luonnonyrtteihin.

 • Ajankohta: kaikkina vuodenaikoina
 • Kesto 1 – 8 tuntia
 • Opastuksen hinta: 99€/1. tunti, seuraavat tunnit 49€/tunti
 • Lisämaksusta: marja- tai yrttijuoma 3€/hlö, marjakeksi 2€/hlö, retkievässämpylä 5€/hlö

Villiyrittiretki

Villit yrtit valloittavat! Yrttiretken aikana tutustutaan lähiluonnosta löytyviin syötäviin luonnonyrtteihin sekä luonnonyrttien käyttöön ravintona.

 • Ajankohta: touko-syyskuu
 • Kesto 1 – 8 tuntia
 • Opastuksen hinta: 99€/1. tunti, seuraavat tunnit 49€/tunti
 • Lisämaksusta: yrttijuoma 3€/hlö, yrttikeksi 2€/hlö, yrttisämpylä 5€/hlö

Marjaretki

Marjoja miun maun mukkaan. Marjaretken aikana tutustutaan lähiluonnosta löytyviin syötäviin luonnonmarjoihin, marjojen keräämiseen ja marjojen käyttöön ravintona. Marjaretki voidaan järjestää majoituskohteen lähimaastossa, mutta marjojen saatavuus riippuu retken ajankohdasta ja maastosta.

 • Ajankohta: kesä-syyskuu
 • Kesto 1 – 8 tuntia
 • Opastuksen hinta: 99€/1. tunti, seuraavat tunnit 49€/tunti
 • Lisämaksusta: marjajuoma 3€/hlö, marjakeksi 2€/hlö, marjaleivos 4€/hlö

Sieniretki

Tutustu sienien salaisuuksiin. Sieniretken aikana tutustutaan lähiluonnosta löytyviin syötäviin sieniin, sienien keräämiseen ja käsittelyyn, myrkyllisiin sieniin sekä sienien käyttöön ravintona. Sieniretki voidaan järjestää majoituskohteen lähimaastossa, mutta sienien saatavuus riippuu retken ajankohdasta ja maastosta. Sienikalenteri: toukokuu – korvasieni, heinäkuu – kantarelli, elokuu – haperot ja tatit, syyskuu rouskut ja muut syyssienet.

 • Ajankohta: toukokuu (korvasieni), heinä-syyskuu (lokakuu)
 • Kesto 1 – 8 tuntia
 • Opastuksen hinta: 99€/1. tunti, seuraavat tunnit 49€/tunti
 • Lisämaksusta: marja- tai yrttijuoma 3€/hlö, keksi 2€/hlö, sämpylä 5€/hlö

Sointikylpy

Sointukylpy on ryhmälle annettava rentoutushetki, jossa äänimaljojen harmoniset äänet ja värähtely rentouttaa mielen ja kehon. Sointukylpy vie sinut ajan maailmasta tilan maailmaan. Sointukylvyssä voit antautua äänimaljojen harmonisten äänten ja värähtelyjen aalloille kellumaan ja antaa sointujen huuhtoa kehoa, mieltä ja sielua. Sointukylpy soveltuu kaikille, jotka haluavat hiljentyä kuuntelemaan äänimaljojen harmonisia ääniä.  Ryhmän koko on 1-30 henkilöä riippuen sointukylpyyn käytettävästä tilasta. Sointukylpy voidaan järjestää majoituskohteen tiloissa. Sointukylvyn kesto on tunti. Hinta ei sisällä majoituspaikan vuokraa.

– Sointukylpy alkaen 125€ / 1 tunti

Sointihemmottelu

Sointuhemmottelu soveltuu ryhmälle hyvinvointi- ja hemmotteluohjelmaksi esim. työporukalle tai päivänsankarin hemmotteluun. Sointuhemmottelu muodostuu ryhmän toiveiden ja tarpeiden mukaan yhteisestä sointukylvystä ja äänimaljahieronnasta. Sointuilta soveltuu ohjelmaksi esim. syntymäpäiville tai hyvinvointi-iltaan. Esimerkiksi sointuhemmottelu 10 henkilölle, sisältää sointukylvyn 30min ja lyhyen äänimaljahieronnan 30min, ohjelman kokonaiskesto tunti. Sointuhemmottelu voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai majoituskohteen yhteydessä. Hinta ei sisällä majoituspaikan vuokraa.

– Sointuhemmottelu alkaen 150€ / 1,5 tuntia

Perinteinen suomalainen sauna elämys

Tutustutaan suomalaisen saunan saloihin, saunaperinteeseen ja saunomiseen. Perinteinen suomalainen löylysauna jäähdyttelyjen ja uinnin kanssa. Saunomisen lomassa on kesällä mahdollisuus uida järvessä ja talvella avantouintiin tai lumikylpyyn. Tämä saunaohjelma on tarkoitettu erityisesti ulkomaalaisille vieraille perehdytyksenä suomalaisen saunakulttuurin saloihin.

Ohjelma sisältää opastuksen, saunan, saunan lämmityksen, pyyhkeet ja perinteisen saunaevään ja juoman. Ohjelman saatavuus varmistettava tilattaessa. Mahdollisuus tilata lisäksi palju (100€, tilattava etukäteen).

– Perinteinen suomalainen sauna alkaen 250€ / + 10€ / hlö, kesto 2-3 tuntia, lisätunnit 50€ / tunti, henkilömäärä 1-9

Hyvinvointisauna

Ennen saunaa sykettä nostetaan lempeästi lähiluonnossa. Reippailun jälkeen saunan lämpö hellii kehosta kiireen ja stressin pois. Saunomisen aikana tehdään rentouttava jalkakylpy ja hoitava naamio. Saunomisen yhteydessä on kesällä mahdollisuus uida järvessä ja talvella avantouintiin tai lumikylpyyn. Hyvinvointisauna soveltuu hemmotteluohjelmaksi esim. työporukalle tai päivänsankarin hemmotteluun.

Ohjelma sisältää opastuksen, saunan, saunan lämmityksen, pyyhkeet, jalkakylvyn, hoitavan naamion, perinteisen saunaevään ja juoman. Ohjelman saatavuus varmistettava tilattaessa.

– Hyvinvointisauna alkaen 325€ / 2 tuntia + 15€ / hlö

Tutustu myös muihin lähiseudun kohteisiin

Maatilamatkailu Tuhannen Tarinan Talo

Etelä-Suomi, Kannuskoski

Tutustu

Kauppisen Lomamökit

Itä-Suomi, Halmenniemi

Tutustu

Tuukkalan tila B&B

Itä-Suomi, Ristiina

Tutustu