kesäinen järvimaisema auringonlaskun aikaan

Alanko Old Cowhouse

Alanko Old Cowhouse Oy on yritys, joka tarjoaa päätuotteinaan ohjelma-, majoitus- ja ravintolapalveluita kauniissa Torniossa.

Ohjelmapalvelut sisältävät lumikenkä- ja maastopyöräretkiä, ongintaa, perinnekalastusta, soutelua joella, marjastamista, patikointia ja muuta luontoon liittyvää toimintaa. Tiloistamme löytyy myös kuntosali. Pihassa on tynnyrisauna, laavu ja aitta. Erillinen ranta-alue tarjoaa lähes 100- vuotiaan hirsisaunan ja kodan.

Yritys tarjoaa ympärivuotista majoitusta piha-aitassa ja kesäisin voi yöpyä myös rannan kodassa.

Ruokailu ja anniskelu onnistuvat tilausravintolassamme, jonka yhteydessä on kesäisin myös pieni terassi. Ravintolapalvelut voidaan liittää ohjelmapalveluihin. Ravintolassa onnistuvat pienimuotoiset juhlat, kokoukset, illanvietot, koulutus- ja esittelytilaisuudet.

Musiikkitila on äänieristetty ja akustiikka huomioon ottaen rakennettu ja varustettu musiikin harrastetila. Asiakkaillamme ei välttämättä tarvitse olla omia instrumentteja eikä äänentoistokalustoa mukanaan, sillä bändisoiton peruskalusto löytyy musiikkitilasta. Äänen ja kuvan taltiointi on mahdollista tarvittaessa.

Palvelu-, koulutus-, opastus- ja tulkkauskielinä ovat suomi, kiina ja englanti. Asiakkaita palvellaan yksilöllisesti, kansainvälisesti ja yhteistyössä alueen muiden yritysten kanssa.

Musiikkipalvelut

Äänieristetty ja akustiikka huomioon ottaen rakennettu ja varustettu muusikoiden, yhtyeiden (bändien) ja artistien musiikin harjoitus- ja taltiointitila. Tila on lämmin, ilmastoitu, persoonallinen, siisti ja varustettu perusinstrumenteilla: rummut (akustinen DW/PDP- set ja mikitetty Meinl Cajon- set), kitara (Tokai ”telecaster”), basso (Fender Jazz-basso) ja koskettimet (Roland).  Myös äänentoistolaitteet ovat valmiina. Tilassa on ”valvomo” eli miksausnurkkaus, jossa voidaan suorittaa äänitarkkailu ja -taltiointi. Palveluun voi sisällyttää myös kuvataltioinnin.

Ohjelmapalvelut

Ohjelmapalveluiden osalta tarjolla on mm. lumikenkäilyä, maastopyöräilyä (Fatbike sähköavusteisesti tai ilman), soutu- ja onkiretkiä, patikointia, marjastamista, tai pelkästään maalaismaisemasta ja luonnosta nauttimista saunan, laavun tai tynnyrisaunan kera. Erillinen ranta-alue tarjoaa lähes 100- vuotiaan hirsisaunan ja kodan. Palvelut ovat yksilöllisiä ja taipuvat asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Retket voidaan myös dokumentoida ja niistä tehdä valmiit koosteet. Tiloista löytyy myös kuntosali.

 

Ravintolapalvelut

Kehon ja mielen ravitseminen hyvällä, paikallisella, perinteisellä, puhtaalla ruoalla on yrityksen keskeinen lähtökohta. Palanpainikkeeksi tarjoillaan juomia asiakkaan toivomusten mukaisesti joko Lapissa tuotettuna tai maailmalta. Ateriat ovat tarjolla buffet- tyyppisesti, eikä ole palkoa, että ruoka loppuisi kesken. Ruoka valmistetaan päärakennuksen keittiössä, terassilla tai laavussa grillaten sekä pihan savustuspöntössä.

Pieni, 25- paikkainen (40m2), tilausravintola on rakennettu ja sisustettu perinteitä ja historiaa vaalien vanhan navetan eteläpäätyyn. Ravintolatilat sisältävät pienen baari- ja keittiösyvennyksen sekä wc-tilat. Avarassa tilassa on varaava takka, jonka äärellä on miellyttävä istua ja tunnelmoida vaikkapa musiikkia kuunnellen ja hyvästä juomasta nauttien. Kesäisin ravintolan terassi tarjoaa lisätilaa ja aurinkoa 12:lle asiakkaalle. Lisäksi ruokaa ja juomaa tarjoillaan pihan laavussa (10 hlö) avotulen ääressä. Myös pienen ”saunaosaston” yhteyteen (tynnyrisauna, ulkoporeallas ja pukuhuonemökki) on mahdollista saada ravintolapalveluita.

Ravintola on varattavissa erilaisiin yksityistilaisuuksiin, yritysten koulutus-, kokous- ja virkistyspäivien sekä ohjelmapalveluiden yhteyteen. Pienten ryhmien (6-12 hlö) saunaillat ja muut illanvietot onnistuvat joustavasti tiloissa.

Aktiviteettien (pyöräily, lumikenkäretket, kuntosali, patikointi) jälkeen sauna ja ruoka maistuvat. Majoituspalveluiden yhteyteen on tilattavissa aamu- ja iltapalat, lounaat ja päivälliset.

Tarjolla on tilauksesta esimerkiksi savulohta, savusiikaa, talon kala- tai lihakeittoa ja erilaisia laatikkoruokia sekä salaattivaihtoehtoja. Aterioihin sisältyy aina paikallinen leipä, voi, mehu, vesi ja maito.

 

Aittamajoitus

Hurmaava, eksoottinen, aittamajoitus (2 hlö) on varattavissa ympäri vuoden. Aitta sijaitsee maatilan pihapiirissä, josta löytyy myös wc- ja suihkutila (toimistosiivessä), kuntosali, tynnyrisauna, ulkoporeallas, pukuhuoneet, laavu (10 hlö) sekä ravintola terasseineen. Varaa majoitus Airbnb-sivustolta.

Kotamajoitus

Syvällisempää eksotiikkaa yöpymiseen tai lepo- ja huoltohetken vaikkapa kalastajille tarjoaa kotamajoitus. Varhain keväästä myöhäiseen syksyyn voit varata käyttöösi rannan ison kodan, jossa on reilusti tilaa neljälle (4) majoittujalle. Valoisan kodan leveillä penkeillä on patjat, joiden päällä on hyvä levähtää makuupussissa tai oman peiton alla. Kesällä keskiyön aurinko valaisee kodan ison kattoikkunan läpi. Syysiltoina revontulien seuraaminen kodan sisältä avotulen loimussa tai terassilta on oma ohjelmanumeronsa. Kodassa on avotuligrilli ja terassilla kaasugrilli.

Kesällä on mahdollista varata koko ranta käyttöösi päiväksi, illaksi, yöksi tai useammaksi yöksi. Rannalta löytyy kodan lisäksi sauna, laituri, kompostihuussi, varasto ja liiteri. Soutuveneellä pääsee ”jokiristeilylle” ja onkimaan.

Majoittumiseen voit yhdistää pyöräilyn, talvella lumikenkäilyn, hiihdon, potkukelkkailun, sauvakävelyn, patikoinnin ja erilaisia omatoimisia tai ohjattuja retkiä. Aktiviteetit voi aloittaa suoraan maatilan pihasta. Varusteita vuokrataan ja opastettuja retkiä järjestetään.