Aikon kartano

Kaunis ja kalaisa Keitele-järvi ympäröi Aikon Kartanoa. Puhdas luonto, upea järvimaisema ja suomalainen perinteinen maaseutu kutsuvat viihtymään ja nauttimaan. Aikon kartanossa voit ottaa rennosti tai viettää aktiivilomaa. Nauti Keiteleen kirkkaista vesistä ja luonnonrauhasta soudellen, uiden, suppaillen, saunoen tai kalastaen.

Aikon kartano on kansallispuistoharrastajien ykkösvalinta, sillä vain parin tunnin ajomatkan päässä on viisi eri kansallispuistoa. Lähimpään Pyhä-Häkin kansallispuistoon on vain reilun puolen tunnin ajomatka. Muut kansallispuistot ovat Salamajärven, Leivonmäen, Etelä-Konneveden ja Isojärven kansallispuistot.

Viitasaari on myös kalastajien paratiisi. Lukuisat kosket ja järvet tarjoavat ihanteelliset mahdollisuudet kalastukseen. Kalaonneasi voit kokeilla Keihärinkoskella tai kansalliskirjailijamme Juhani Ahon suosimalla Huopanankoskella, joka on yksi maamme tunnetuimmista taimenkoskista. Lisäksi Kolima – Keitele -koskireitin varrella ovat Kärnän-, Kellan- ja Kymönkosket.

Tilausravintola

Ravintola toimii tilauksesta sekä teemojen ja tapahtumien yhteydessä. Ruoanvalmistuksessa suositaan kotimaisia, laadukkaita raaka-aineita, lähitilojen tuotteita sekä luomuruokaa. Ravintola hyödyntää mahdollisuuksien mukaan myös itse pyydettyä riistaa ja lähijärven kalaa.

Kesäisin teatteriyhdistys järjestää tilaisuuksia pihalla, jolloin ravintola on myös auki. Juhlapäivinä, kuten äitienpäivänä, isänpäivänä ja joulusesonkina, pöydät on varustettu runsailla ja herkullisilla juhlabuffeteilla. Pöytä kannattaa varata etukäteen.

Pitopalvelu

Pitopalvelu toimii sekä Aikon Kartanon, että asiakkaan omissa tiloissa. Ruoka valmistetaan tuoreista raaka-aineista ja lähiruokaa hyödyntäen monenlaiset alkupalat, pääruoat, cocktailpalat sekä muut herkulliset antimet. Pitopalvelu toteuttaa myös teemoja asiakkaan toiveesta. Palveluita tarjotaan omien asiakkaidemme lisäksi muun muassa Viitasaaren seurakunnalle, ja lisäksi valmistetaan kakkuja ja leivonnaisia myyntiin.

Majoitus

Aikon Kartanossa voi majoittua 60–90 henkilöä. Päärakennuksessamme on 21 huonetta. Lisäksi päärakennuksen yhteydessä olevassa erillissiivessä on neljä erillistä huoneistoa. Rivitalossa on varattavissa neljä erillistä huoneistoa. Hinnat alkaen 34 €/hlö/2 hh.

Kaikissa huoneissa ja huoneistoissa on uudet ja ylelliset tuplajousitetut runkopatjasängyt ja kotimaiset petivaatteet. Lähes kaikkiin huoneisiin on saatavilla lisävuode. Kartanon oleskelu/huonekäytävässä on yhteiskäytössä muun muassa jääkaappi, kahvinkeitin ja mikroaaltouuni.

Vain osa huoneista on verkkomyynnissä. Kannattaa aina varmistaa saatavuus soittamalla tai sähköpostilla.

Camping- ja caravan -alue

Camping-alue on avoinna 1.6-30.9. Omaa rantaa on kilometrin verran ja lapsille löytyy turvallinen uimaranta. Huoltorakennuksessa on WC:t ja suihkut miehille ja naisille, inva-WC/-suihku. Keittiössä on lasten nurkkaus. Jokaiselta leirintäpaikalta on järvinäköala. Alueella on rantasauna vuokrattavissa. Vesille pääsee vuokraamalla veneen tai suppilautoja. Kalastaminen on myös mahdollista.

Aikon Kartanon caravan-alueella pääset pysäköimään asuntoautosi tai -vaunusi upealla järvinäköalapaikalle. Caravan-alueemme kehittyy ja kasvaa koko ajan. Yli viiden hehtaarin leirintäalueelle valmistuu vaiheittain noin 100 sähköistettyä vaunu-/autopaikkaa.

Camping-alueen hinnat:

  • Aluemaksu peruspaikasta autolle/vaunulle on 27 €/vrk, ja SFC maksaa 25 €/vrk
  • Hintoihin sisältyy valosähkö ja enintään 2 henkilöä, lisähenkilöistä maksetaan 4 €/hlö/vrk
  • Telttapaikka maksaa 15 €.

Aikon kartano
Muikunlahdentie 165
44500
Viitasaari

014 572 000
0400 991 246